Rasked ja kohmakad jalgrattad kaovad tasapisi ajaloo hõlma – tulevik toob kokkuvolditavad ja kergesti transporditavad jalgrattad, millega mugavalt suurlinnas liigelda. Kuidas kõlab mõte jalgrattast, mis on nii kerge ja kompaktne, et seda saab kotis kaasas kanda?

Taaskord on itaallased tõestanud, et on leidlike lahenduste osas esirinnas – jätkates pikka ajaloolist traditsiooni kvaliteetsete ja hinnatud jalgrataste tootjana. 31-aastane särtsakas ja leidlik Itaalia insener Gianluca Sada on loonud jalgratta, mida saab alati ja igal pool kaasas kanda. Sada Bike on alumiiniumist raamiga ning väljanägemiselt täiesti harjumuspärane ja kasutuskõlblik jalgratas, kuid eriliseks teeb selle kodarate puudumine. Just sel põhjusel jääb jalgratta kaal ka alla 10 kilogrammi.

Ratta saab kokku voltida istet lükates, nii et sellest saab mugav seljakott. Seest tühjad 26-tollised rattad on “koti” põhiliseks kandestruktuuriks, kuhu saab panna näiteks raamatuid või sülearvuti. Samuti on ratas kasutatav ka käruna – kõlab ju mugavalt?
Loe edasi siit (klõpsti)