Mees töötab ühe Connecticuti raadiojaama juures liiklusreporterina ja tema hobid on muuhulgas iPhone'iga pildistamine ja filmid.

Elurõõmus ja sõnaosav pime mees on saanud filmikriitikuna isegi üsna kuulsaks - tal on veebisait BlindCritic.com, kus ta räägibki peamiselt filmidest. Seal on ka palju tutvustavaid humoorikaid klippe sellest, mis tähendab elada nägemisvõimeta.

Edison on leidnud viisi, kuidas (ekraaniteoste puhul kahtlemata tähtsast) visuaalsest poolest osa saamata siiski huvitavat filmijuttu puhuda.

"Jälgin filme teisel viisil kui nägijad. Ma ei kuluta tähelepanu ilusatele kaadritele ja atraktiivsetele inimestele, vaid hindan sisulist taset ja näitlejatöid," selgitab ta.

Edisoni austajad tõstavad esile tema huumorimeelt, tabavaid ütlemisi ja seda, kui täpselt ta oskab linalugude väärtust hinnata (mõõdupuuks siin muidugi kattuvus kuulaja-vaataja maitsega, nagu kriitikute puhul ikka).

"Kuna olin alati pime, ei teadnud ma, et minuga on midagi valesti. Ma ei mäleta täpset momenti, kui see mulle selgeks tehti, aga mitte nägemine on mulle täiesti loomulik. Oma pere jaoks olin ma normaalne," meenutab Edison.

Populaarsust kogub ka Edisoni fotograafia: tema Instagrami-profiilil on üle 31 000 järgija.

Lõpetuseks kaks videot tema saidilt: uusimad "Batman" ja "Ämblikmees". Vähemalt mulle tundub, et need on mitte ainult meeldivalt lühikesed ja konkreetsed, vaid ka filmihuvilistele kokkuvõttes informatiivsemad ja kasulikumad kui paljude tavakriitikute lood.