Singapur on pisike linnriik, pindalaga 710 ruutkilomeetrit, aga linna eest taganema sunnitud loodust üritatakse seda enam asendada suurte loodusparkidega.

Singapuri loomaaed

Singapuri loomaaed avati 1973, aastal ja katab praegu 28 hektarit, seal elab enam kui 2500 looma kokku 315 liigist ja külastab seda 1,6 miljonit inimest aastas.

Jurongi linnupark

Jurongi linnupark Singapuris on olnud avatud juba 1971. aastast alates, seal elab 5000 lindu kokku 380 liigist, sh 29 on ohustatud liike. Külastajaid aastas ligemale miljon.

Öösafari

Singapuri öösafari (Night safari) näitab turistidele loomade ööelu, avati 1994. aastal. Tegemist on ühe populaarseima vaatamisväärsusega linnriigis, seda külastab aastas 1,1 miljonit inimest. Seal elutseb 1040 looma kokku 120 liigist.

Jõesafari

Ja nüüd siis jõesafari (River Safari), mille juurde kuuluv Suur Pandamets avati juba külastajatele novembris, jõgede elukeskkonda jäljendavad hiigelakvaariumid aga pidulikult möödunud pühapäeval. Loomaliike enam kui 500, kümnes erinevas ökosüsteemis.

Singapuri külastab aastas 13 miljonit turisti, enam kui kaks korda rohkem kui seal elanikke, enamik külastajaist tuleb Indoneesiast, Hiinast, Malaisiast, Austraaliast, aga üha enam ka eurooplasi. Turismisektor moodustab kolm protsenti Singapuri sisemajandusest.