Tegu on volitamata põrandaaluse sündmusega, mille raames kaunid noormehed seatakse poksiringis vastamisi tänavavõitlejate ja päris poksijatega, vahendab Oddity Central.

"Minu meelest on pööraselt naljakas, et nende olemasolu kogu mõte on teenida raha oma välimuse pealt, ent ometi tulevad nad paarisaja dollari eest siia võitlema," leiab üks ürituse korraldajaist.

Nende jaoks, kes poksiringis tegelikult võitlema peavad, pole kogu sündmuses aga midagi naljakat.

"Ma räägin kindlasti kõigile, et see pole mingi lollitamine. Sa pead astuma 800 inimese ette. Pane end valmis — ja kui ei pane, lahutad publiku meelt sellega, et saad kolki," kinnitab korraldaja.

Suurem osa asjaga seotud modelle võtab tema nõuandeid väga tõsiselt. Noormehed teevad tõsist trenni ning viimase paari aasta jooksul, mil Friday Night Throwdowni matšid New Yorgi kesklinna kaubaladudes toimunud on, on need muutunud üha ägedamaks.

Võitlusoskuste arendamine ja lihvimine on modellide endi huvides, kuna juhul, kui nad rahvale meeldivad, kutsutakse neid tõenäoliselt tagasi ja tasustatakse esmase teenistusega (umbes 150 dollarit) võrreldes kaks-kolm korda heldemalt.

Kogu pingutamisest hoolimata on seni siiski vaid ühel meesmodellil õnnestunud mõnest panetunud rusikavõitlejast jagu saada.

Modellitööga elatist teeniv Throwdowni võitleja kommenteerib: „Paljudel modell-võitlejatest pole lisateenistust tegelikult tarvis. Nad tahavad lihtsalt tõestada, et ehkki neile makstakse vaid kena välimuse eest, suudavad nad ka rusikahoope jagada ja taluda."

Hullumeelses ettevõtmises pole seni siiski osalenud ükski moemaailmas tuntud supermodell. Suurem osa poksijaist on lihtsalt kutid, keda värvatakse reklaamikampaaniatesse sporaadiliselt ja kelle jaoks pole modellindus tegelikult põhitöö.

Ainus modell, kellel on õnnestunud Friday Night Throwdowni matše võita, on 20-aastane Charlie hüüdnimega Rockstar.

Charlie on põrandaaluses sarjas võitnud viis korda, kuid seejuures väärib märkimist, et ta on eelnevalt kaheksa aastat poksitrenni teinud ning hakkas põrandaalustel poksiüritustel osalema juba enne modellikarjääri alustamist.

Võimalikud vigastused Charliet ei heiduta, pigem vastupidi. "Ma ei nuriseks, kui mu nägu näeks rohkem poksija oma moodi välja. See rõhutaks iseloomu. Mu suhtumine on, et tule ainult, lase käia, murra mu ninaluu!", räägib noormees.

Ehkki idee võib tunduda totrana, on siiski tegu tõelise võitlusklubiga. Friday Night Throwdownil on murdunud ninad, sinised silmad ja paistes näod tavaline vaatepilt, kuid modellid ei kurda — lõpuks ometi võetakse neid meestena tõsiselt.

Tõtt-öelda kipuvad matšid sageli nii vägivaldseks kujunema, et toimumispaiga omanikud ähvardavad kutsuda politsei, kartes, et kui mõnega poksijaist peaks midagi juhtuma, jääb vastutusekoorem nende õlule.

Vaadake ka videoklippi ürituselt: