Mehhiko laevastik, koosnedes 56 000 mehest ja vähemalt 189 sõjalaevast on küll muljetavaldav jõud, aga ühtki allveelaeva selle käsutuses ei ole. Küll on selle riigi rannikutel nähtud Vene allveelaevu, mis USA järele luuravad ja ka narkokartellide ehitatud väikeallveelaevu, mille otstarbeks on hoopis salaja kontrabandi sisse tuua.

Igatahes olid sukeldujad parajasti uurimas Kariibi meres Cozumeli esisel 15 aastat tagasi uppunud miinilaeva C-53, kui nende vahelt sõitis läbi tundmatu allveelaev ja kadus veepimedusse.

Lähem uurimine võimaldab küll järeldada, et tegemist on Atlantis-tüüpi allveelaevaga. Ilmneb, et ka turistid sõidavad juba ammu Kariibi meres allveelaevadega.

Atlantis VII

Atlantis Submarines International, Inc., on pakkunud veealuseid turismireise juba 1985. aastast alates, selle 48- või 64-reisija väikeallveelaevad on viinud enam kui 13 miljonit reisijat meresügavusi imetlema kas siis Kaimani saartel, Barbadosel, St. Thomasel, Arubal, Guamil, Hawaii saartel või just Mehhikos Yucatani poolsaare esisel asuval Cozumeli saarel.

https://www.atlantisadventures.com/vt/oahu/tour.html

Atlantis-tüüpi allveelaevu on ehitatud kokku kümme, suurim neist on ligemale 30 meetrit pikk Atlantis XIV Vaiksel ookeanil Waikikis.