Näts pole mitte ainult vees lahustumatu ja seega masinpesu suhtes immuunne, vaid katsed seda ära pühkida, kaapida või koorida teevad asja enamasti ainult hullemaks.

Tuleb välja, et sellele probleemile on mitu nutikat lahendust.

Nii nätsu jäätamine kui ka kuumutamine enne riietelt eemaldamist on kasulik, kuna närimiskumm reageerib temperatuurimuutustele kiiresti, muutudes isegi ainult suus süljega soojendamisel kleepuvaks ja plastseks ning jahenedes ja kõvastudes pärast väljasülitamist kärmelt.

Kui näts on riideeseme külge kleepunud, kuid mitte sügavale selle kiudude vahele pressitud, on jäätamine üldiselt hea viis selle kalgendamiseks ja ühes tükis mahakaapimiseks.

Kui näts on aga jäänud õrnemate rõivaste külge, on tõhusam strateegia soojendamine. Kuna kuumus teeb nätsu aga ainult kergestivormitavaks, on selle lahtisaamiseks tekstiili küljest vaja veel üht lisaainet.

Artiklile lisatud videos on näha üks nätsu riietelt kuumutamise abil eemaldamise tõendatud strateegiatest.

Videos soovitatakse soojendada nätsu fööniga ning lisada siis nätsu lagundamiseks Ben-Gay salvi (või muud tavaliselt lihasvalu leevendamiseks mõeldud nn soojendavat salvi, mis sisaldab metüülsalitsülaati ja mentooli).

Ehkki see pole ainus viis nätsu riietest kätte saada, on see üks tõhusamaid ja sellele on oma heakskiidu andnud ka rahvusvaheline nätsutootjate huve esindav liit International Gum Chewing Association.