See on suur, ümmargune ja väidetavalt aitab ellu jääda, kui teid peaks ohustama looduskatastroof või tuumakiirgus, vahendab Oddity Central.

Kapsli ametlik nimi on Atlantis, kuid rahvas on hakanud seda kutsuma nüüdisaja Noa laevaks.

Hiina ettevõtja ja leiutaja Yang Zongfu on ellujäämiskapsli konstruktsiooni kallal töötanud viimased kaks aastat ning panustanud selle võimalikult vastupidavaks tegemisse umbes 115 000 eurot.

Tänavu augustis kuulutas mees välja jada avalikke katseid, mis pidid tõestama, et tema apokalüpsisekindel turvamoodul on maailmalõpuks valmis.

6. augustil ronis Yang Atlantisesse, mis seejärel lükati mäenõlvalt alla. Turvakera pidi läbima 50 meetri pikkuse takistusriba ning veerema üle kiviklibu tiiki.

Paraku avanes "Noa laeva" pääsuluuk kohe, kui kapsel vette plartsatas, tõestades, et leiutis pole tegelikult veekindel. Leiutaja ise väljus mõlkis kerast ühes tükis, aga haavaga lõual.

Kirjeldatud katset võite imetleda ka video vahendusel:

See tagasilöök ei heidutanud Yangi, kes jätkas pärast veeproovi kohe tuleprooviga. Atlantise väiksem versioon pisteti põlema; pärast tule kustumist polnud kapslisse pandud jäätis sulama hakanud.

Yang Zongfu kinnitusel talub Atlantis kuni 1700-kraadist temperatuuri ja kuni 350-tonnise löögijõuga hoope. Kapsel, mis vette sattudes ei upu, on varustatud turvaistmete, sidesüsteemi, esmaabikomplekti ja tualetiga.

"Uue aja Noa laev" mahutab kümme inimest koos kümne kuu toiduvaruga.

Yang kavatseb ellujäämismooduleid müüa piisavalt jõukatele huvilistele. Shanghai ajakiri Oriental Outlook teatas hiljuti, et seni on Yang Zongfult tellitud 21 viimsepäevamuna, mis konstrueeritakse ja sisekujundatakse vastavalt tellija näidustustele.

Kapsli hind jääb 1-5 miljoni jüaani (u 123 000 kuni 616 000 eurot) vahele.