Ramat Gan Safari Parki infotöötaja Keren Ori sõnul on luitekass Iisraelis väljasurnud, kuna teised imetajad on teda liivaaladelt välja tõrjunud. Mujal maailmas on see kaslane veel säilinud, kuid siiski on tegu ohustatud liigiga.

Videos nähtavad kassipojad kuuluvad rahvusvahelisse perekonda - ema Rotem on pärit Saksamaalt, isa Sela Poolast ja neli pisikest on sündinud Iisraelis. Kuigi luitekassi vangistuses sündinud poegadel on suur suremus, ei tundu neid kolmenädalasteid pisikesi miski ähvardavat.

Luitekass (Felis margarita) on väike metskass, kes elab Aasia ja Aafrika kõrbetes. Ta elab sellistes kohtades, kus on liiga kuum ja kuiv isegi aafrika metskassi jaoks: Sahara kõrb, Araabia kõrb ning Iraani ja Pakistani kõrbed.

Teda kirjeldas esimesena Victor Loche aastal 1858, kes nimetas ta Felis margarita'ks Jean Auguste Margueritte'i järgi, kes juhtis ekspeditsooni, mille käigus luitekass avastati.

Luitekass on võrdlemisi väike ja jässakas kass lühikeste jalgade, pika saba ja suurte teravatipuliste kõrvadega. Ta kere on 39–57 cm pikk; saba pikkus on 23–31 cm. Loom kaalub 1,4–3,4 kg. Pea on lai ja kõrvad paiknebad nii, et ta suudab need horisontaalselt peaga ühele joonele suruda või isegi allapoole suunata.

Karva värvus on üle suurema osa kehast kahvatu liivakollane kahkjate triipudega, mis on mõnikord raskesti nähtavad. Kõhu ja lõua alt on karv valge. Enamasti on triibud tugevamad Aafrika alamliigil.