Näiteks teatasid Harvardi ülikooli teadlased aasta alguses, et on välja töötanud "uudsed söödavad vormid" brändinimetusega WikiCells, mille sisse on võimalik toitu mähkida, villida või muul moel pakendada ning millele saab anda sisuga sarnase või sellega hästi kokku klappiva maitse, vahendab Huffington Post.

Nüüd on Brasiilia burgerifrantsiis nimega Bob's Burger käivitanud reklaamikampaania, milles demonstreeritakse keti hamburgeritele kaasa pandavaid söödavaid pakendeid.

Pakkepaberiga, mis meenutab väliselt tavalist burgeripaberit, tuli lagedale agentuur NBS. Seni pole teada, kas see on valmistatud WikiCell-tehnoloogia või mõne sarnase toote baasil.

Reklaamklipiga püütakse anda mõista, et Bobi burgerid on nii head, et kliendid ei jõua neid enne mugimahakkamist pakkepaberistki vabastada.

Ehkki mõnd videos esinenud klienti paistab paber hämmeldavat, kinnitab burgerikett, et kampaania on olnud sedavõrd edukas, et mitte keegi pole veel oma burgeripaberit minema visanud.

Mainitud reklaamklipp ise on selline:

Mõned USA ettevõtted juba pakuvad toitu söödavas pakendis. Los Angeleses ja ümberkaudsetes linnades tegutsev jäätisefirma Coolhaus pakub jäätisebrikette söödavates ümbrispaberites.

2010. aastal viskasid USA tarbijad minema rohkem kui 75 miljonit tonni pakendiprügi, millest taaskasutusse jõudis alla poole.