„Nad olid lennukis ja rääkisid omavahel... vene keeles ja umbes viis minutit enne lennuki õhkutõusmist tuli keegi ja viskas nad lennukist välja,“ ütles advokaat Daniel Petrov, kelle õde Sana Bitman oli üks kuuesti reisijast, kellel kästi Spirit Airlinesi lennukist lahkuda, vahendab RIA Novosti.

„Neile ei antud mingit seletust,“ ütles Petrov.

Vene keelt rääkinud seltskond oli teel Las Vegasesse, et kohtuda vanade sõpradega, keda nad polnud näinud umbes 20 aastat, et pidada pulmapidu.

San Diego kohalik meedia teatas, et seltskonnal kästi lennukist lahkuda, sest nad rääkisid vene keelt.

Spirit Airlinesi pressiesindaja Misty Pinson ütles aga RIA Novostile järgmist: „Meie esialgne uurimine näitas, et klientidel paluti lennukist lahkuda valjuhäälse ja segava käitumise pärast.“

Petrovi sõnul arvab seltskond, et rääkis tasemini kui teised lennukis olnud reisijad, ning ta kinnitas, et neil ei palutud kordagi tasem olla ega hoiatatud, et nad võidakse välja visata.

„Spirit ütleb, et neid hoiatati valjuhääldi kaudu. Aga keegi ei kuulnud ja kui nad oleksid neid valjuhääldi kaudu hoiatanud, mida oleksid nad öelnud? „Teie, kes te räägite vene keelt, lõpetage!“?“ küsis Petrov. „Keegi ei tulnud nende juurde ega öelnud midagi, mitte kordagi. Ainus asi, mis neid kõigist teistest eristas, oli see, et nad rääkisid vene keelt.“

Spirit maksis seltskonnale piletiraha tagasi ja pakkus, et viib nad teise lennuga Las Vegasesse, kuid see ei sobinud Petrovi sõnul nende plaanidega.

Nüüd üritatakse jõuda kohtuvälise kokkuleppeni. Petrovi sõnul rikkus lennufirma California osariigi seadust, mis keelab diskrimineerimise muu hulgas rahvusliku päritolu alusel. Igale reisijale nõutakse vähemalt 4000 dollarit hüvitist pluss kohtukulud, teatas Petrov ning lisas, et kui kokkuleppele ei jõuta, kaevatakse lennufirma kohtusse.