„Kui me kontrollime suurte vaktsineerijate külmikuid, siis avastame väga palju vaktsiini, kuid kõik need doosid on juba ette broneeritud," ütles Fortele Terviseameti peaspetsialist Irina Filippova.

Tema sõnul on sel aastal suurenenud drastiliselt just ettevõtete juhtide aktiivsus. „Paljud ettevõtted on tellinud gripivaktsineerimist töökohale. Ettevõtete vaktsineerimise korraldus on sama: neid pannakse järjekorda kuni vaktsiini jätkub, uusi kliente ei võeta," rääkis Filippova.

Ainuüksi käesoleva aasta septembris vaktsineeris end Eestis gripi vastu 20 575 inimest - eelmise aasta septembris vaktsineeris gripi vastu 4212 inimest vähem ehk 16 363 inimest.

Seega on seoses COVID-19 epideemiaga täielikult muutunud ka inimeste suhtumine nakkushaigustesse ja vaktsineerimisse.

„Inimesed lõppude lõpuks veendusid nakkushaiguste tõsiduses ja vaktsineerimise vajaduses," kommenteeris Irina Filippova. „COVID-19 haigusjuhtude ja surmajuhtude arvud näitavad inimestele, et COVID-19-l ja gripil on täiesti võrdne „kahjulik potentsiaal", mis suurendas gripi vaktsineerimisaktiivsust sellel hooajal."

Eestisse saabus sel aastal 153 000 doosi gripivaktsiini, millest 106 052 läks apteekidele, kes selle suures osas erameditsiiniasutustele edasi müüsid. Haiglad ja kiirabi said 31 948 doosi, kaitsevägi 5000 doosi ja terviseamet 10 000 doosi.

Eelmisel nädalal sai gripivaktsiin sisuliselt igalt poolt otsa.