Tokoroa peretervishoiukliiniku kaasomanik dr Alan Kenny on suisa meeleheitlikult üritanud leida uut üldarsti, kuid veebruari lõpuks polnud magusa töötasuga kohale laekunud ühtegi avaldust.

Kenny lubab lisaks vabastust tööst nädalalõppudel ja öövalvetest ning kliiniku kaasomaniku staatust, kuid ka need boonused pole kedagi võimalusest haarama ajendanud.

Nii ongi 61 aastane doktor sunnitud kliiniku 6000 patsienti teenindama üksinda, mis pole sugugi lihtne ülesanne.

Mees usub, et huvipuuduse põhjuseks on noorte arstide soovimatus praktiseerida väikestes asulates nagu Tokoroa — 13 600 elanikuga linnake, mis ei kujuta kiiret karjääri teha ihkavale inimesele mitte just erilist ahvatlust.

Ehkki dr Kenny nõustub, et arstiamet Tokoroas poleks tõenäoliselt kaugeltki sama põnev kui sama töökoht mõnes suures linnas nagu Auckland, rõhutab ta, et plussiks on "naeruväärselt suur töötasu", mis ületab keskmise üldarsti sissetuleku rohkem kui kahekordselt.

"Ma saan neile pakkuda tõeliselt fantastilist palka; see on lihtsalt uskumatu," rääkis dr Kenny. "Mu praksis on viimase aasta jooksul kasvanud peadpööritava kiirusega. Mida rohkem patsiente üks arst teenindab, seda suurem on ta sissetulek."

Dr Kenny töökoormus üksinda on väga suur; mõnikord võtab ta päevas vastu 40 haiget. Ta töötab puhkamata hommikul kella poole üheksast õhtul kella kuueni, loobudes isegi lõunapausidest.

Just sellepärast otsib doktor kannatamatult abikäsi. Mehe suurimaks mureks on, et võib-olla ta ei leiagi endale asendajat, kui ühel päeval viimaks pensionile jääb.

Dr Kenny nendib, et noore arsti jaoks tähendaks Tokoroas töötamine teatud möönduseid elustiilis. Arst ise on oma sealse 30 aasta pikkuse staaži jooksul elanud linnakeses vaid 13 aastat — kui ta enda lapsed ülikooliealisteks said, kolis ta lähedalasuvasse Cambridge'i linna.

Mitmed teised linnas praktiseerivad arstid käivad samuti iga päev Tokoroasse tööle Cambridge'ist, Taupost või Rotoruast — linnadest, mis kõik on mugavustega paremini varustatud.

* kuna algne uudis ilmus New Zealand Heraldis, võib eeldada, et silmas peetakse Uus-Meremaa dollareid, mitte USA omi. 400 000 Uus-Meremaa dollarit võrdub ca 238 000 euroga. 400 000 USA dollarit võrduks seevastu 361 500 euroga.