Nimelt ilmnes tööst, et kollased autod satuvad väiksema tõenäosusega avariidesse.

20. sajandi algusest peale on kollane värvus kujunenud nii USA-s kui ka mujal maailmas suurlinnades taksode tüüpvärvuseks.

Kollane on inimsilma jaoks kõige kergemini märgatav ja esiletungiv värvus, mistõttu on kollaseid autosid pikka aega peetud kõige silmatorkavamateks ja eeldatud, et need satuvad avariidesse teistest väiksema tõenäosusega.

16 700 Singapuri takso — 4175 kollase ja 12 525 sinise auto — avariistatistikat kolme aasta vältel analüüsinud uurijad kinnitasid seda eeldust.

Kollased autod osutusid sinistest märkimisväärselt turvalisemateks. Uurimuse tulemused näitasid, et tuhandest autost satub kuu aja jooksul kollaseid autosid avariidesse keskeltläbi koguni kuue võrra vähem.

Uurijad arvutasid välja ka ohu suuruse reisijatele, võttes arvutuste aluseks teoreetilise taksosõitja, kes kasutab taksoteenust viiel päeval nädalas. Autorid leidsid, et 40 aasta pikkuse taksoreisi-karjääri vältel satub too reisija sinises taksos avariisse keskeltläbi 1,1 korral, kollases taksos aga vaid ühel korral.

Erinevus kollaste taksode kasuks oli seega üheksa protsenti, mis ei pruugi tunduda suur, kuid ärgem unustagem, et jutt käib liiklusavariidest.

Uurimuse autorid soovitasid taksofirmadel kaaluda kõigi teenust pakkuvate autode kollaseksvärvimist, kuna see suurendaks nende kaubamärkide tähelepandavust ja aitaks samas ära hoida kulukaid autoõnnetusi.