Vähemalt seniste kavade kohaselt peaks olümpiatule ringjooks 2020. aasta Tokyo olümpial kestma nähtavasti lõputult, sest staadioni kavanditel pole kohta olümpiatule jaoks.

Vastastikune süüdistamine korralduskomitee ja ehitajate vahel ei muuda fakti, et see tulekoht tuleb siiski viimasel hetkel ehitisele lisada. Paraku, kuna staadioni katus on ka kavandatud puidust, tuleb arvestada võimalikku süttimisohtu, märgib Asahi Shimbun.

Staadioni ehitamisega tegelev Jaapani Spordinõukogu on ka pakkunud, et torn, kus tuli peaks mängude ajal põlema, rajataks nüüd väljapoole staadioni, aga see ajas vihale jälle olümpiamängude korralduskomitee. Kuidas sa ikka korraldad avatseremooniat, mille publik ei näe tule süttimist?

Paraku, ka Zaha Hadidi algne kavand nägi ette tuletorni paiknemist väljaspool staadioni. Varem on tuletorn asunud väljaspool staadioni vaid kahtedel talimängudel, mitte kunagi aga suvemängudel.

Hadidi staadionikava oleks maksma läinud 1,9 miljardit eurot, Kuma kavand on ligemale poole odavam - 1,13 miljardit eurot - aga paistab, et tõrvikutorni maksumus tuleb ikka veel kavale lisada.