Vajalikud on aga lisauuringud, et teha kindlaks, kas ravil on sama mõju ka teistele lastele. Uuringu tulemused võivad viia HIV-ga laste terveks ravimiseni. Kui tüdruk terveks jääb, on see maailmas teine HIV-st paranemise juhtum, vahendab BBC News.

Baltimore'i Johns Hopkinsi ülikooli viroloog doktor Deborah Persaud esitles oma uuringu tulemusi Atlantas toimunud konverentsil.

„See on tõestus kontseptsioonile, et HIV võib väikelaste puhul olla potentsiaalselt ravitav,“ ütles Persaud.

2007. aastal sai Timothy Ray Brownist esimene inimene teadaolev inimene maailmas, kes on HIV-st paranenud. Nakkusest vabaneti põhjaliku leukeemiaraviga, mis sisaldas tema immuunsüsteemi hävitamist ja tüvirakkude siirdamist HIV-le resistantse haruldase geenimutatsiooniga doonorilt.

Mississippi osariigi tüdruku puhul kasutati laialdaselt kättesaadavate ravimite kokteili, mida juba kasutatakse HIV-ga laste raviks.

Arvatakse, et ravi hävitas HIV enne, kui see kehas omale peidupaigad leidis. Need uinunud rakkude niinimetatud reservuaarid nakatavad inimese kiiresti uuesti, kui ravimite võtmine katkestatakse, teatas Persaud.

Laps sündis maahaiglas, kus ema oli äsja HIV-positiivseks tunnistatud. Et ema ei saanud sünnitamiseelset HIV ravi, teadsid arstid, et lapsel on suur oht olla viirusekandja.

Laps viidi pärast sündi üle Mississippi ülikooli meditsiinikeskusse Jacksonis. Laste HIV spetsialist doktor Hannah Gay andis talle 30 tunni vanusena kolme standardset HIV ravimit, veel enne kui saabusid laboritulemused, mis kinnitasid, et ta on viirusekandja.