„See oli midagi sellist, mille oleks Venemaa võinud välja arendada, aga selgub, et nad ei teinud seda ja ka meil ei ole seda – võimet tuumarelvad valguskiirega välja lülitada,“ ütles Scott maaväliste olenditega kohtumistele pühendatud konverentsil Washingtonis RIA Novostile.

Scott ja veel kolm USA õhujõudude eruohvitseri rääkisid kongressi kuuest endisest liikmest koosnenud komisjonile oma kogemustest maaväliste külalistega, kes manipuleerisid USA tuumarelvasüsteemidega.

Viiepäevane konverents kannab nime Citizen Hearing on Disclosure ning seda toetab tõde ufode kohta taotlev organisatsioon Paradigm Research Group. Konverents toimub samas vormis nagu kuulamised USA kongressis ja kongressi endiste liikmete osavõtul.

Rääkides esimest korda oma umbes 50 aasta tagustest kogemustest tulnukatega, jutustas USA õhujõudude erukapten David Schindele, kuidas 1960. aastatel muutsid tema veendumuse järgi tulnukad Põhja-Dakota osariigis Minot õhujõudude baasis kõigi rakettide oleku off-alert'iks, mis tähendab, et neid ei olnud võimalik välja lasta.

„Meil polnud kahtlustki, et kümme tuumalõhkepeaga raketti olid ohus, nendega oli midagi tehtud ning nad olid muudetud mittekasutatavateks objekti poolt, mis oli meid külastanud eelmisel ööl,“ rääkis Schindele emotsionaalselt endistele kongresmenidele.

Õhujõudude erukapten Robert Salas rääkis intsidendist õhujõudude baasis Montana osariigis 1967. aastal, mille käigus lülitusid tuumarelvad välja samal ajal, kui pea kohal nähti ufot.

Kui USA-s lülitasid tulnukad väidetavalt tuumarelvasüsteeme välja, siis Nõukogude Liidus alustasid nad 1982. aastal väidetavalt tuumarakettide väljalaskmisprotseduure, mistõttu pidid sõjaväelased maaväliste jõudude samme tühistama, rääkisid tunnistajad.

USA lennuväelased, kes väidavad, et nägid ufosid, pidid alla kirjutama vaikimisvandele, unustama, et on kunagi midagi näinud ning nende ülemused naeruvääristasid neid, kui nad ufode nägemisest rääkisid.

Salas kirjutas 2005. aastal raamatu „Haihtunud hiiglane“ Montana õhujõudude baasi ufojuhtumist, mis kannustas paljusid teisi oma kogemustest väidetavate maaväliste olenditega rääkima.

Nõukogude Liidus koheldi ufode nägemisest teatanud inimesi hoopis teisiti, rääkis ajaloolane ja uforaamatute autor Richard Dolan. Ta viitas 1990. aastal toimunud juhtumile, mis kujutas endast uskumatut kohtumist objektiga, mis mängis igasuguseid mänge Nõukogude tõrjehävitajaga ning mida nägid paljud inimesed. Pärast seda juhtumit rääkisid sellest kaitseminister ja õhutõrje tippkindral, ütles Dolan.

Nagu USA lennuväelased ei süüdistanud ka Nõukogude Liidu juhtkond külma sõja aegseid rivaale ameeriklasi, vaid veeretasid süü maaväliste külaliste kaela, lisas Dolan.

„Nõukogude tippsõjaväelane ütles: „Ei ole võimalik, et me seda ründaksime. See on kaugelt ees kõigest, mis meil või ükskõik kellel, keda me teame, olemas on,““ rääkis Dolan ja lisas, et Nõukogude armee välistas selle objekti Ameerika päritolu.