"Unkai" (pilvemere) fenomen on meelitanud turiste Tomamu kuurortlinna juba aastaid.

Piirkonna looduslikud kuumaveeallikad ning temperatuurierinevused paari tunni vältel, mil ööst saab päev, tekitavad mägismaa kohale laitmatult valge pilveteki - kuid kuni paigaldati gondlisüsteem, avanes võimalus imelist efekti ülalt jälgida vaid vähestele.

Ehkki gondlisõit mäetippu pole tasuta (see maksab umbes 15 eurot), on Unkai terrassilt avanev vaade kahtlemata väärt iga kulutatud senti.

Suvekuudel, kuni septembri lõpuni on terrass turistidele avatud, aga ka sellest põgusast hooajast on pilvemerd võimalik vaadelda vaid 40 protsendi jooksul ajast.

Pilvistel päevadel matab looduskauni paiga endasse tihe udu, kuid käänulistel nõlvadel matkata on ka siis tore ning gondlijuhid jagavad turistidele lahkelt postkaarte piltidega sellest, milline oleks vaade Unkai terrassilt soodsamate ilmastikuolude puhul.

Ka selgetel päevadel tuleb selleks, et pilvede mängu näha, tõusta väga vara.

Gondel hakkab külastajaid terrassile sõidutama kell neli hommikul ja pakub teenust vaid kuni kella poole üheksani. Nii et kui soovite vaadata maailma pealtpoolt pilvi, tuleb arvestada varase minekuga.

Vaata ka pilte siit