Kuid nüüdseks, mil olen Androidiga nutitelefoni igapäevaselt kasutanud ca 8 kuu vältel, leian, et paljudel Androidi kohta käivatel müütidel ei ole põhja, kirjutab Kiip.ee.

Saan kindlalt väita, et Android ei ole üldse nii halb või õudne nagu ma olin eelnevalt arvanud. Samas ei saa ma väita, et sel süsteemil ei ole mõningaid puudujääke.

Lükkan ümber viis levinumat müüti, ning seda võimalikult selgelt ja arusaadavalt.

Android on kole

Esimese müüdina võtan ette neist kõige raskema ja keerulisema – disaini. Kohati peab see müüt isegi paika, kuid seda vaid vastavalt tootjale.

Seda seetõttu, et iga Androidiseadme tootja saab süsteemi vastavalt enda äranägemisele disainida. Osadel tootjatel tuleb see hästi välja, teistel aga mitte nii hästi.

Eks siin ole suuresti küsimus maitses, et kas sulle passib rohkem Samsungi, HTC või LG nn nahk. Kui sulle aga ei meeldi ükski tootjapoolne rüü, siis on turul saadaval ka nn puhta süsteemiga Androidi-telefone.

Isiklikult kasutangi LG poolt toodetud Nexus 5, mis jooksutab täiesti puhast Androidi-versiooni. Kui on võimalus olemas, siis soovitangi pigem kasutada seda puhast ja puutumata varianti.

Foto: tootja (Nexus 5 koos puhta Androidiga)

Android on täis viiruseid

Jällegi saab sellele vastata nii jaatavalt kui ka eitavalt. Kui sa tõesti hangid rakendusi kuskilt ebaseaduslikest või suvalistest kohtadest, siis on risk pahavarasse nakatuda suurem.

Kui sa aga kasutad Google'i poodi Play Store ning omad pisutki loogilist mõtlemist, ei pea sa muret tundma.

Enne rakenduse allalaadimist loe läbi selle kirjeldus ning vaata teiste kasutajate kommentaare. Kui miski tundub kahtlasena, siis on mõistlikum neist rakendustest hoiduda.

Android on mõeldud tuumafüüsikutele

Olen korduvalt kuulnud väiteid, et Androidil on ohtralt lisavõimalusi, mille kasutamiseks peab olema taibukam või nupukam kui tavaline nutitelefoni omanik.

Ei ole sel süsteemil midagi nii keerulist ja kaelamurdvat, et täiesti tavaline inimene ei saa kasutamisega hakkama.

Pigem on need mitmed lisavõimalused just pluss iOSi ja Windows Phone'i ees.

Esimene müüt, mille saab täielikult ümber lükata. Põhiargumendina saan tuua välja lihtsa fakti, et sa ei pea kõiki võimalusi kasutama. Samas, ilma neid kasutamata ei jää sa ka millestki olulisest ilma.

Loe täisteksti saidil Kiip.ee.