„Chris Krebsi hiljutine avaldus 2020. aasta valimiste turvalisuse kohta oli väga ebatäpne, kuna neil esines tohutult ebakohti ja pettusi - sealhulgas hääletasid surnud inimesed, vaatlejaid ei lubatud valimisjaoskondadesse, valimismasinate „tõrkeid", mis muutsid Trumpi hääled Bideni omadeks ja paljud muud. Seetõttu on Chris Krebs koheselt vabastatud küberjulgeoleku ja infrastruktuuri turvalisuse agentuuri direktori kohalt," kirjutas Donald Trump mõne tunni eest Twitteris.

Twitter lisas sellele säutsuse otsekohe juurde oma märke, et selles toodud valimispettuste süüdistused on vaieldavad.

Chris Krebs ei jäänud vastust võlgu ja säutsus vastu teatega, milles kinnitas, oli teinud kõik õigesti:

Krebsi juhitud agentuur CISA oli möödunud reedel teinud ametliku avalduse, milles teatati, et puuduvad igasugused tõendid USA presidendivalimiste tulemuste kompromiteerimise kohta. Veelgi enam, avalduses seisis, et „3. novembri valimised olid kõige turvalisemad Ameerika ajaloos".

„Puuduvad tõendid selle kohta, et mõni hääletussüsteem kustutas või kaotas hääli, muutis hääli või oli mis iganes viisil ohus," seisab CISA avalduses, millele kirjutasid alla ka valimisametnike kogu liikmed.„Kuna me teame, et on palju alusetuid väiteid ja võimalusi valeinformatsiooniks meie valimisprotsessi kohta, kinnitame me teile, et meil on ülim kindlus meie valimiste turvalisuse ja aususe kohta ja ka teil peaks olema."

Avalduse allkirjastanute hulgas oli osariikide valimisdirektorite üleriikliku ühenduse ja osariikide riigisekretäride üleriikliku ühenduse presidendid. Tegemist on valimiste korraldajatega osariikide tasemel. Samuti olid allkirjad andnud suuremate valimisseadmete pakkujate esindajad.

Maailma üks juhtivaid tehnoloogiaajakirju Wired tegi avalduse, milles märkis, et Krebsi vallandamise tähendab isegi Trumpi jaoks lubatud piiride ületamist.

Eestis on poliitiline retoorika Trumpi omale lähenemas: eile lükkas EKRE liikmest IT-minister Raul Siem tagasi riigipea väited selle kohta, nagu oleksid Eesti e-valimised turvalised.