Nii jalakäijatel kui ka sõidukijuhtidel tuleb liigeldes ettevaatlik olla, kuna torm võib murda puid ja lennutada oksi.

“Kõige sagedasemad tormikahjud on seotud koduse vara ja elektroonikaga, mis on voolukõikumistele üsna tundlikud. Hoonetelt rebib torm sageli katuse osasid ja fassaadidetaile, aga samuti lennutab tugev tuul kõike mis hoovis lohakil.

Sõidukid saavad sageli kannatada maanteel okste või murtud puu otsa sõites, aga samuti vigastavad tormi murtud puud parkivaid sõidukeid,” selgitab Gjensidige kahjukäsitluse osakonnajuhi Maarika Mürk.

Vastutuskindlustus on tormi puhul väga kasulik, kuna torm võib lennutada meie hoovist või maja küljest esemeid vastu naabri maja või vigastada pargitud autosid, ja need kahjud on hüvitatavad vaid vastutuskindlustuse olemasolul.

Anname seitse lihtsat soovitust, kuidas tormi purustusi ennetada ja tagajärgi leevendada.

1) Pargi sõiduk lagedamale alale, et tormi murtud puud ja oksad seda ei vigastaks

2) Sõidukiga liigeldes ole eriti ettevaatlik, kuna torm võib murda puid ja lennutada oksi

3) Kodust lahkudes ühenda kodune elektroonika vooluvõrgust lahti, et seda pingekõikumise eest kaitsta

4) Peida hoovist kergesti lenduvad esemed, kuna üsna sageli on tormil piisavalt jõudu, et näiteks aiamööbel hoone klaasidesse lennutada

5) Sulge tormi ajaks uksed-aknad, et need tormiga ei puruneks

6) Arvesta, et tugev tuul võib majapidamise jätta ilma elektrita. Kui joogivesi sõltub elektrist, siis varu enne tormi puhast joogivett ning otsi välja küünlad ja taskulambid

7) Uuri oma kindlustusseltsist, kas kodune vara on kindlustatud. Kõik kodukindlustuse paketid ei pruugi koduse vara kaitset sisaldada ja selle puudumisel ei hüvita kindlustusselts elektroonikaseadmete rikkeid, mis on tormide ajal väga sagedad.