Näituse autoriks on keskus ise. AHHAA juhatuse esimees Andres Juur märkis, et näituse tarbeks loodi teaduskeskusesse originaalne võtteplats, kus on kõik filmiseks vajalik: päris tehnika, sobilik butafooria ning tõeline filmistaar.

„Oleme oma 600-ruutmeetrise ajutiste näituste saali täitnud ehtsa filmilinnakuga. Erinevad toakesed näitavad filmimaailma ja kaadritaguse elu erinevaid tahke – külastajad saavad selgeks, kuidas filmitakse rohelise ekraani taustal, kuidas luuakse 3D-efekti või milliste üllatavate vahenditega luuakse heliefekte. Ja loomulikult tähendab meie jaoks õppimine seda, et kõike saab oma käega järgi proovida,“ ütles Juur.

Juur lisas, et näitus on tervikuna erakordne, sest päris filmitehnikat tavainimesed naljalt katsetada ei saa.

„Me laseme käed külge panna kaameratele, millega saab televisiooni saateid toota. Selle tõestuseks on näitusekülastajate kasutuses olev kraanakaamera oma ristsed saanud mõned nädalad tagasi teadussaate „Rakett 69“ uue hooaja võtetel,“ rääkis Juur.

Huvi ise näitus luua tuli Juure sõnul olukorrast, et Euroopa näitusteturg on sisuliselt kokku kuivanud. Euroopa teised teaduskeskused toodavad üha enam „ära-puutu“ näituseid. „AHHAA on keskendunud peredele ning pisipõnnidele ainult teksti ja tähtede abil asju selgitada on meie arvates võimatu,“ lisas ta.

„Ahhaa, teeme kino!“ on uus Teaduskeskus AHHAA poolt loodud ja ligi 300 000 eurot maksma läinud käed-külge näitus, mis avab uksed filmimaailma telgitagustesse. Näitus jääb AHHAAs avatuks kuni aprillini. Pärast seda hakatakse näitust rentima muuseumidele ja teaduskeskustele üle terve maailma.