Spioonipäeva tähistab ka Viasat, esitledes täna oma tõsielukanalil Viasat History tõsielusarja „Meisterspioonid“.

Selle sarja muudavad unikaalseks kvaliteetsed ja autentsed taaslavastused ning meeskond, mis koosneb ajaloolastest, endistest luuretöötajatest, kunagistest CIA ja MI6 ametnikest, Ronini ja Blackwateri turvafirmade juhtivtöötajatest, psühholoogidest, teadlastest ja tunnustatud kirjanikest.

Sarjas uuritakse, kes olid need tavalised inimesed, kes otsustasid nii paljude teiste elu ja surma üle. Milliste revolutsiooniliste meetodite poolest eri meisterspioonid silma paistsid? Ja millist mõju avaldasid nad maailma ajaloole?

Kaasahaarava tõsielusarjale saad kaasa elada juba täna kell 22.00 Viasat History’st.

Sarja esimeses osas pajatatakse põnev lugu kahest naisspioonist – Zofia Potockast, kelle Vene armee ülemjuhataja Potjomkin määras juhtima Poola spioonivõrgustikke, ning Mata Harist, kes värvati Saksamaa spiooniks.

Jagu 2
Thomas Cromwell lõi spioonivõrgustiku, mis aitas Henry VIII probleemsetes suhetes Roomaga, lahutustes, atentaadikatsetes ja uue religiooni juurutamises.

Jagu 3
Tulihingeline protestant Francis Walsingham tõusis üheks ajaloo vägevaimaks meisterspiooniks ning kuninganna Elizabeth I asendamatuks abimeheks.

Jagu 4
Robert Cecil oli mõjuvõimas poliitiline figuur, kes mõtles välja ja asutas erakordse spioonide ja informaatorite võrgustiku, mis pidi garanteerima James I julgeoleku.

Jagu 5
Kõikvõimast kardinal Richelieud kardeti ja vihati võrdsel määral, peamiselt tema loodud erakordselt keeruka ja efektiivse spioonivõrgustiku tõttu, mis domineeris Louis XIII õukonna üle.

Jagu 6
Elizabeth Van Lew oli üks julgemaid ja edukamaid spioone Ameerika kodusõjas. Ta juhtis Virginia osariigis lõunaosariikide pealinnas Richmondis ulatuslikku luureorganisatsiooni.

Viasat History’t näeb teleoperaatori Viasat vahendusel või läbi suuremate kaabeloperaatorite.