Boonyong Luangjumpol, keda teatakse ka nime Ajarn Ton all, vahistati hiljuti pärast seda, kui ta väidetavalt tätoveeris kohalike noorukite kehadele maagilisi tätoveeringuid, vahendab Oddity Central.

Uudishimulikud noorukid, kes tahtsid kohe uut "tintpantserit" proovile panna, tõttasid uljalt rahva sekka tüli norima.

Sak yant on iidne tai tätoveeringutüüp, mis legendi kohaselt annab kandjale müstilised võimed.

Tätoveering sisaldab budistlike palveid, mantraid ja katasid, mis peaksid välja kutsuma üleloomulikke jõude. Algselt maaliti taolised loitsud riidetükkidele ning sajandite eest kandsid mõned tai sõdurid lahingus yant-mustritega ürpe, lootes täiendavale kaitsele.

Kui taimaalased budismiusku pöördusid, hakkas levima sak yanti tätoveeringute otse ihusse torkimise komme. Tänapäevalgi lasevad paljud tailased, kes nende müstilisse väesse usuvad, oma kehale üks-kaks vastavat tätoveeringut teha.

Samuti liigub rahvasuus palju jutte sak yanti tätoveeringutega inimestest, kes on vähimategi vigastusteta elanud üle tulirelvarünnakuid lühikese vahemaa tagant või jalutanud haavamatuna välja kohutavatest avariidest. Nagu hiljutised sündmused näitavad, ei toimi nahale kantud nõidus aga sugugi mitte alati.

Ajalehe Bangkok Post osutusel on nõidur-tätoveerija Boonyong Luangjumpol Tai põhjapiirkonna elanikele "maagilisi" tätoveeringuid teinud juba umbes kümme aastat.

Politseiga sattus ta selle pärast pahuksisse aga alles hiljuti — pärast seda, kui hakkasid levima kuuldused, et kohalikud noored panevad oma müstilisi "soomusrüüsid" sageli tänavalöömingutes proovile.

Suurtel noortekampadel, mille liikmed ise väidavad, et on Ajarn Toni õpetuse järgijad, tekkis komme koguneda rahvarikastesse kohtadesse, näiteks turgudele või karnevalidele, et kontrollida, kas relva kaasas kandvatel kaaskodanikel õnnestub neid haavata.

Paistab, et noorukid uskusid tõsimeeli tätoveeringute võluvõimesse kaitsta neid kuulide, nugade ja üldse kõikvõimalike kehaliste rünnakute eest, kuid nagu provintsi politseijõudude esindaja kindralmajor Kanisorn Noinard agentuurile AFP rääkis, on viimane kui üks ebausklikest uljaspeadest saanud sel moel kehavigastusi.

Buda kujude ja muu religioosse atribuutika asemel leidsid Ajarn Toni koju haarangu teinud politseinikud hoopis üheksa püssi, 18 mõõka ja hulgaliselt relvade makette.

Mees möönis, et paljud vaesed teismelised on talle tätoveeringute eest tasunud raha asemel relvadega, mille ta lihtsalt vastu võttis.

Ta lisas, et on palunud noortel ka oma haavamatuse-tätoveeringuid "pruukida vastutustundlikult"... mis on sama mõistlik kui kinnitada kellelegi, et tal on lennuvõime, kuid paluda tal mitte kõrgelt alla hüpata.

Ülaloleval pildil näide sak yanti tätoveeringust.