Pikka aega kestnud saaga värskeim stseen räägib sellest, et esmaspäeval teatas oma otsusest amet maha panna Muraste kooli direktor Priit Jõe, kuna ei pidanud võimalikuks koostöö jätkamist vallavanema Erik Sandlaga.

„Meie koostöö ei saa sujuda, kuna ma olin Meriküla teemal „valel pool rindejoont". Ma ei näe võimalust tööd jätkata suhete tõttu koolipidajaga, mis minu hinnangul ei võimalda teha koolijuhi sisulist tööd. Lähtusin personali ning laste parimast huvist ning pidasin targemaks ise kõrvale astuda. Targem annab järele," sõnas seni lastevanemate, valla ja haridusministeeriumi silmis seni suurt tunnustust pälvinud Priit Jõe.

Vaid päev pärast seda, kui vallavanem oli Priit Jõe lahkumise heaks kiitnud, alustasid vallaelanikud paraku allkirjade kogumist tema enda taandamiseks. Peapõhjuseks ikka kompleks ja selle seos Muraste kooliga.

Kust sellised dramaatilised sündmused alguse said?

Pressinõukogu arutas Harku vallavalitsuse kaebust Delfis 9. juulil 2020 ilmunud artikli "Kired, sahkerdamised, radoon ja vallavanema poeg - lendavad laastud Meriküla hiigelkompleksi ümber" peale ja otsustas, et Delfi rikkus head ajakirjandustava.