Halvast kogemusest kirjutas ta ajaveebi Les Chroniques Culturelles restorani kohta negatiivse tooniga arvustuse. Kuus kuud hiljem kaebas restorani omanik blogija kohtusse, kirjutab Kiip.ee.

Arvustuses kirjutas Doudet, et selle restorani külastamist peaks iga hinna eest vältima. Lisaks teatas naine, et restorani juhib diiva.

Söögikohta pidav tiim leidis, et tegu ei ole arvustuse, vaid alatu laimuga. Restorani esindav advokaat teatas, et negatiivne arvustus tekitas tema kliendile suurt kahju.

Restoraniomanikule ja tema advokaadile ei meeldinud, et restorani guugeldades oli Doudeti poolt kirjutatud arvustus üks esimesi vasteid. Kohus leidis, et arvustuse pealkiri tuleks ära muuta, muu sisu lubati samaks jätta.

Pärast kohtuotsuse avalikustamist otsustas prantslanna, et kustutab üldse terve postituse ära ning loeb juhtunu enda jaoks lõppenuks. Kohus määras blogijale 1500 eurose trahvi, lisaks peab ta tasuma 1000 eurot kohtukulusid.

Doudeti kinnitusel on trahv ja kohtukulud juba tasutud. Blogija leiab, et see on konkreetne näide sõnavabaduse piiramisest.

Doudeti algupärase kirjutise lugemiseks külasta WayBackMachine'i.

Ülalolev foto on illustratiivse eesmärgiga ja tehtud hoopis Pariisis.

-----

* Artikli pealkirjas on prantsuskeelne väljend, millele sobiks pehme eestindusena "sõida seenele!"