Jõulud ei ole enam kaugel. Mis tähendab, et kohe-kohe on käes iga-aastane “Mida kinkida lapsele?” peavaluepideemia neil, kel on (tuttavaid) lapsi. Igasugu toredaid mõtteid tuleb: “tee ise lapsele mänguasi” , “arendav lelu on kõige parem” , “anna talle midagi kätte ja las ta ise teeb omale selle asja, mis meeldib”, jne. Õudselt head soovitused kõik. Saaks kuidagi nii, et oleks arendav, oleks vähelevinud, haakuks Legoga (kõik asjad peavad tänapäeval Lego ja Barbiega sobima), ei tüütaks, saaks sõpradega või isegi koolitunnis mängida…

Selgub, selline imevidin, mis täidab enam-vähem kõik soovitud kriteeriumid, on täiesti olemas – Austraalias välja mõeldud Edisoni mängurobot on kui nutikas kangelane Leiutajatemaalt, mis ühildub Legoga, aga on odavam kui Lego poolt pakutavad robotlahendused; sellega saab mängida üksi, mitmekesi ja kasvõi kogu klassiga. Eriti tore on, et Hasso Tepper on Edisoni tutvustava raamatu ning 10 robootikatunni materjali tõlkinud ja kohandanud eesti keelde ning see kõik on tootja kodulehelt vabalt allalaetav!

Edison on sinu lapse, tema klassikaaslaste ja tubli õpetaja uus robotsõber, mis õpetab lõbusalt ja kaasahaaravalt elektroonikat, programmeerimist ja robootikat. Edisonil on olemas sensorid, väljundid ja mootorid, mida on vaja põneva robootikamaailma avastamiseks. Edisoni kodulehelt saab alla laadida ridamisi lisasid ja rakendusi, mis Edisoni(dega) mängimisest põneva ja arendava seikluse teevad. Legoga ühilduvus annab fantaasiale tiivad: ühest või mitmest Edisonist ja Legodest saab ehitada… mis iganes parasjagu pähe tuleb!