Colorado osariigi elanik Allan V. Evans kuulutab, et on kolmanda sajandi Walesi kuningliku vereliini esindaja, ajaloolise Walesi Kuningriigi asutaja Cunedda Wledigi otsene järeltulija.

Tellitud reklaami kaudu annab Evans kõigile oma sugulastele oma pretensioonidest „seaduslikult korrektsel viisil“ teada, märkides lisaks, et 30 päeva pärast kavatseb ta enda valdusse võtta oma „ajaloolise kuningliku valduse“ koos kaasnevate maade, varade ja tiitlitega.

Küll aga ei kavatse Evans enda õigust Inglismaa troonile jõustada enne kuninganna Elizabeth II surma.

Kinnimakstud avalduses kuulutab Evans, et kuna ta tunneb kuninganna Elizabeth II suhtes kõige suuremat ja sügavamat austust ning hindab suurt ja omakspüüdmatut panust, mille kuninganna koos prints Philipiga oma oivalisele rahvale kinkinud on, ei kavatse ta Tema Majesteeti Suurbritannia ja Westminsteri ainuvalitsejatroonilt tõugata ja seda enda õigusjärgsesse valdusse võtta enne kuninganna maise elu lõppu.
Elizabeth II (Foto: AP)

Inglismaa kuningaks püüdlev kalifornialane tõotab pühalikult hoida ja edendada „vabaduse ja võrdsuse valgust“ ning demokraatiat ja kõiki demokraatlikke väärtuseid.

„Leedi Britannia, kes on maailma kultuurile ja ajaloole nii palju andnud, tehakse taas uueks ja võimsaks, sest legend, mis ütles, et Lääne Rahvad (ingl Men of the West: viide J. R. R. Tolkieni Keskmaa-mütoloogiale. — toim.) naasevad koju ja et nüüd on aeg küps kuninga tagasitulekuks, ei olnud tegelikult müüt, vaid päris tõde, midagi enamat kui pelk Tolkieni muinasjutt,“ lubab Evans.