See on küsimus, millele peavad vastama entsüklopeediate toimetajad ning millele on pidanud vastama ka Wikipedia kogukond.

Ülaltoodud foto valiti illustreerima artiklit Human (Inimene).

Tegemist on abielupaariga Taimaa põhjaosast. Pildil kujutatud mees ja naine kuuluvad pärismaisesse mäestikuhõimu, keda nimetatakse akhadeks. Mehel on õlal banaanitaime vars, mis on mõeldud söödaks perekonna kasvatatavatele sigadele.

Küsimuste ja vastuste kogukonnas Quora küsis üks liige hiljuti, miks Wikipedia valis just selle foto kirjeldama inimest.

Liige kirjutab: "Ma mõtlen, kas tõesti pole ühtegi fotot, mis inimliiki ja selle liigi omadusi paremini sümboliseeriks või esindaks?"

Üks kõrgemini hinnatud vastustest, mille autoriks on Todd Garnier, osutab, et Wikipedia liikmed pidasid antud pildi sobivuse teemal tegelikult maha pika debati.

Lõpuks jõudis kogukond järeldusele, et antud ülesvõte on "peaaegu täiuslik", kuna kujutab keskmisi inimesi.

Foto: Wikipedia (vabakasutuseks)

Lõppeks pole enamik Maal elavaid inimesi ei eriti heleda- ega ka eriti tumedanahalised, vaid "mingit pruuni tooni". Seega on pildil kujutatud abielupaari nahavärvus keskmine ja representatiivne.

Aasias elab 4,2 miljardit inimest, s.t üle 60 protsendi maailma rahvastikust. Suurem osa asiaatidest on Ida-Aasia elanikud; ka portreefotol kujutatud piirkond asub Aasia idaosas.

Suurem osa inimestest kogu teadaoleva ajaloo vältel on töötanud põlluviljelejatena. Võimalik, et nüüdismaailmas pole see enam tõsi, mistõttu antud punkt on mõnevõrra vaieldavam.

"Võib-olla peaks uus pilt kujutama kaht vabrikutöölist," pakub üks Wikipedia liige.

Viimaks on enamik inimesi ajaloo vältel olnud "üsna vaesed, aga mitte šokeerivalt vaesed".

Seega võib ülaltoodud "keskmine" pilt Wikipedia kogukonna hinnangul olla üks kõige paremini inimkonda esindavatest piltidest.