Ilmnes, et keegi tundmatu oli üritanud peita puu otsa suurema hulga raha, täpsemini suurde kotti pakituna 50-euroseid, kokku 200 000 euro summas.

Kott rippus 13 meetri kõrgusel puuokstele asetatud plastiktoru otsas, mis paraku kas raskuse või palavuse mõjul paindus läbi, kott rebenes ja sellest hetkest peale nähti laupäeval, et puu otsast sajab raha.

Põhjus, miks suurt hulka raha hoiti mitte pangas, vaid puu otsas, ei pruukinud olla just valgustkannatav ja seega on ikka veel ebaselge, kellele raha tegelikult kuulub.

Inimesed, kes rahasaju avastasid, olid igatahes ausad ja teavitasid leiust ametivõime. Kui võimud raha õiget omanikku kuue kuu jooksul ei leia, võivad nad ka leitud summa endale jätta. Niigi makstakse leidjatele juba ametlik leiutasu: kolm protsenti 200 000 eurost on 6000 eurot.

Raha peitmist on seostatud ka veidi varem aset leidnud tulekahjuga naabruses asunud eramus, mis samuti kampinguomanikele kuulub. Need on ka väitnud, et raha kuulub neile, aga selle kohta ootavad võimud palju veenvamaid tõendeid. Võimalik, et maja peremees üritas peita raha lahutust nõudva naise eest.