USA toidu- ja ravimiamet kontrollis sügisel 2012 ühe vihje põhjal pisikest ettevõtet nimega Castle Cheese ja leidis, et nende tootes nimega „100 percent real Parmesan“ polnud tegelikult parmesani jälgegi. Selle asemel oli pakk täidetud peamiselt saepuru ja tselluloositükikestega. Tõsi, puist päritolu komponentidele lisaks oli pakis ka pisut juustu – aga cheddarit, mitte parmesani.

Sel kuul peaks selguma, milline saatus juustufirma juhti Michelle Myrterit ees ootab. Eeldatavasti võib tulla 100 000 dollari suurune trahv ja ka aastane vangistus.

Vähe sellest: nagu selgub, valetavad juustupakkide sisu kohta ookeani taga ka teised tootjad. Uudisteagentuur Bloomberg ostis erinevaid riivjuuste ja laskis nende tegelikku sisaldust sõltumatus laboris kontrollida. Poeketi Jewel-Osco „parmesanis“ oli 8,8 protsenti tselluloosi, Wal-Marti omas aga 7,8 protsenti.

Allikas: The Miami Herald