Ettekujutus Austraaliast kui madude, ämblike ja muude mürgiste sigitistega täidetud surmalõksust on ilmselt äärmuslik liialdus. Inimeste elule kõige ohtlikum loom tol mandril on nüüdisajal hoopis hobune!

Meditsiiniajakirjas Internal Medicine Journal ilmunud uurimuse raames analüüsisid teadlased aastatel 2000–2013 nõelamis- ja hammustushaavade ja -kahjustustega haiglasse pöördumiste 42 000 juhtumit.

Kõige levinumaks terviseohuks osutusid mesilased, kelle käest olid nõelata saanud 31 protsenti arsti poole pöördunust.

Ämblikuhammustustega pöördujaid oli 30 protsenti, madude käest said salvata 15 protsenti patsientidest.

Hobustega seonduvaid surmajuhtumeid registreeriti samal perioodil koguni 74 — rohkem kui ühegi muu elusolendi põhjustatud surmasid!

64 inimest said surma mürgiste torgete või hammustuste tõttu; suuremal osal neist juhtumitest oli raskendavaks asjaoluks allergiline reaktsioon.

Maohammustused tapsid 27 inimest, sama palju kui mesilased ja herilased. Ämblike hammustuste läbi ei saanud Austraalias 13 aasta jooksul surma ühtegi inimest.

Üllataval kombel hukkusid paljud ohvrid linnades ja elamutes, mitte metsikus looduses matkates. Pole välistatud, et keskkonnas, kus tervisehoiuteenused on kergesti kättesaadavad, ei otsi inimesed abi piisavalt kiiresti ning võivad anafülaktilise šoki tagajärjel ootamatult kiiresti surra.