Heaoluriikides nagu Rootsi võib aga juhtuda, et inimesed moodustavad lausa meeleldi sobivas olukoras järjekorra - see näitavat teistest hoolimist ja viisakust.

USA lugemine heaoluriikide hulka võib olla konteksti küsimus, nagu võite vast nõustuda järgneva kirjelduse põhjal.

Suured ajakirjandusväljaanded nagu New York Post ja TIME on kirjeldanud kurbnaljakat olukorda, kus rikkad emmed ei viitsi Disney Worldi legendaarselt pikkades järjekordades seista ja leiutavad selle vältimiseks uusi nippe.

Emandad võtavad lapse või laste kõrval kaasa ka puudega saatja, mis annab neile õiguse järjekorras kohe ette saada. Kuna igaühel pole tuttavaid ja/või kaasavõtmiskõlbulikke puudega inimesi, neid lihtsalt otsitakse ning palgatakse.

Ratastoolis või mootoriga liikumisvahendis külastaja võib praeguste reeglite toel järjekordadest mööda sõita ja kuni kuus kaaslast "mugavama sissepääsu" kaudu läbi viia.

See tekitab olukorra, kus inimesed ootavad kaks ja pool tundi järjekorras ning rikkad trikitajad ootavad kõigest minuteid.

Pettuse avastas ja tõi avalikkuse tähelepanu ette antropoloog Wednesday Martin, kui koostas oma järgmist raamatut "Primates of Park Avenue".

Disney Worldi esindajad on reageerinud lubadustega olukorda uurida ja see ruttu taas kontrolli alla haarata.

Rikkad venelased olla samas õppinud USA linnades liiklusummikuid vältima - ostes ja liigeldes luksuslikes era-kiirabiautodes.

2014. a ilmuv "Primates of Park Avenue" on dr Martini "antropoloogiline mälestusraamat", kus daam meenutab elu ja laste kasvatamist Manhattani rikkurite hulgas.