"Resident Evili" filmid kiidetuimate hulka ei kuulu, vähemalt otsustades saitide nagu metacritic.com ja rottentomatoes.com üldskooride põhjal.

Küll aga on tootjad suutnud seda filmisarja üllatavalt kaua elus hoida – või siis libasurnuna, arvestades zombiteemat.

Esimene jagu, nimeks lihtsalt "Resident Evil", ilmus kinodesse 2002. a märtsis. Aeglaselt, aga kindlalt, vähemalt paariaastaste vahedega, on praeguseks ilmunud kokku juba kuus linalugu.

Üllatav on ka see, et põhitegijad on samaks jäänud. Keskses osas Milla Jovovich, põhirežissöör ja ainustsenarist Paul W.S. Anderson. Teise ja kolmanda jao lavastasid siiski teised.

Jovovich ja Anderson tutvusid esimest "RE" filmi tehes, on nüüdseks juba muide tükk aega abielus ja lisaks kaks last valmis treinud. Ütle veel, et õudukas ei saa õnnelikult lõpeda!

Ja veel üks üllatus: "RE" filmidel hakkab kinopiletimüügist juba miljard dollarit kokku saama.

Boxofficemojo.com andmetel (arvud miljonites dollarites):

"Resident Evil" (2002): eelarve 33, maailma kinodest kogunes 102,4

"Resident Evil: Apocalypse" (2004): eelarve 45, kinodest 129,4

"Resident Evil: Extinction" (2007): eelarve teadmata, kinodest 147,7

"Resident Evil: Afterlife" (2010): eelarve 60, kinodest 296,2

"Resident Evil: Retribution" (2012): eelarve 65, kinodest 240,2

"Resident Evil: The Final Chapter" (2016): eelarve 40, kinodest seni 77, aga laiem levik alles algas, USA-sse jõudis möödunud reedel

Kui siintoodud numbrid kokku liita, siis saame 992,9 miljonit dollarit, mis on miljardile juba väga lähedal. Järgmine kord, kui "RE" piletimüügi kohta kuuleme, on see maagiline piir kindlasti ületatud.

Kes oleks arvanud, kes oleks arvanud...

"RE" videomängude seni kiidetuim jagu oli 2005. aasta jaanuaris ilmunud "Resident Evil 4". Pärast seda käis sarja kvaliteet üldlevinud arvamuse kohaselt alla. Kuni tänavuse 24. jaanuarini, mil ilmus "Resident Evil 7: Biohazard", mis kiitused taas lakke tõstis.

Nii et Capcomide zombidel läheb hetkel väga hästi mõlemal tähtsal rindel. Õnne ja ajusid!