Automaadist saab nii kaardiga kui ka sularaha eest osta vaakuumpakendatud jahutatud delikatesse alates pardikoibadest kuni karbonaadilõikude ja veise välisfileeni.

Too linnaosa on tuntud arvukate lihakarnide poolest. Paljud sealsetest poekestest on aga pühapäeviti ja hilisõhtuti-öösiti suletud.

Florence ja Michel Pouzoli sõnul, kes automaati haldavad ja peavad selle lähistel ka lihakauplust L’ami Txulette, on ööpäevaringselt töötava masina peamisteks kasutajateks kiire eluviisiga kliendid.

„Meie karn on pühapäeviti ja esmaspäeviti suletud,“ selgitas Pouzol. „Automaat teenindab kliente nädalavahetustel või pärast poe sulgemisaega. Paneme kaupluse kinni kell kaheksa õhtul, mõned inimesed tulevad aga töölt väga hilja ja selleks ajaks, kui nad meie poest mööda jalutavad, on see juba kinni.“

Suuremal mugavusel on siiski oma hind. Müügiautomaadi-liha ei tule odavalt kätte ei klientidele ega ka Pouzelidele endile.

Keskeltläbi on see 20 eurosenti kallim kui L’ami Txulette’is müüdav liha. Automaadi ülesseadmine läks Puzelidele maksma 40 000 eurot.

Foto: Boucherie Basque "l'ami Txulette" Facebooki-leht

Tooraineid ja poolfabrikaate pakkuvate automaatide populaarsus Prantsusmaal paistab kasvavat.

Ühendkuningriigi ajalehe The Daily Telegraph osutusel on Prantsusmaa eri provintsides viimase nelja aasta jooksul avatud neli lihaautomaati.

2011. aastal sai Pariis endale esimese pika saia müügiautomaadi; pärast seda on kogu riigis püsti pandud juba sadu baguetteide müügimasinaid.