Kliimamuutused, põllumajandusliku maa kvaliteedi langus, ülekalastamine, mageveevarude vähenemine ja mürgiste väetiste ning taimekaitsevahendite kasutamine on vaid mõned faktorid, mis toiduvarudele just kõige paremini ei mõju. Samas istub järgmise 40 aasta jooksul laudade äärde senistele lisaks vähemalt kaks miljardit einestajat. Üks miljard inimest elab näljahädas juba täna.

Lahendus on sõna otseses mõttes meie nina all... ja meie jalgade, ja kõikjal meie ümber. Enamik läänemaailma asukaist võib selle mõtte peale küll nina kirtsutada, kuid tegelikult on meie kuuejalgsed kaaslased, putukad, äärmiselt tänuväärne toiduallikas.

Harilik toakilk sisaldab 100 grammi kohta 21 grammi valku, mida on peaaegu sama palju kui lihaveises, kuid oma massi kasvatamiseks vajab kilk veisest neli korda vähem toitu. Lisaks söövad putukad asju, mida inimesed süüa ei saaks. Lehmad ja kanad seevastu konkureerivad teravilja pärast oma peremeestega. Putukad paljunevad kiiremini, võtavad vähem ruumi ja tekitavad vähem kasvuhoonegaase.

Maal elab miljoneid erinevaid putukaliike ning mida kaugemale areneb meie tehnoloogia, seda rohkem erinevaid tooteid suudame neist valmistada.