Varjukülg seostub tihti sellega, et moodne tehnika muudab ka meie kohta igasuguse info kogumise palju lihtsamaks, oleme sellega nõus või mitte. See toob aga kaasa ootamatusi.

USA-s Ohios Middletowni väikelinnas juhtus selline pikantne lugu, et südamerütmur "reetis" seda kandnud 59aastase Ross Comptoni, keda politsei kahtlustas oma elupaiga tahtlikus süütamises, et kindlustusrahale ligi pääseda.

Südamerütmur on kehasse paigaldatud meditsiiniseade, mis elektrilisi impulsse tekitab, et südamelöökide sagedust kontrollida – neid vajalikul sagedusel hoida.

Mees väitis, et tema oma kodu ei süüdanud, küll aga sööstis tuld võtnud hoonesse, et paar isiklikku asja päästa, ja põgenes siis akna kaudu.

Paraku tabati teda bensiiniste riiete ja kingadega. Et mehe alibist läbi "murda", kasutaski politsei tema südamerütmuri andmete abi, mille hankimiseks-kasutamiseks tuli küll esmalt läbiotsimisorder hankida.

Andmed läbi vaadanud kardioloog kinnitas, et Compton ei olnud kõnealusel ajal piisavalt füüsiliselt aktiivne olnud, et tema variant usutav oleks. Ka polnud ta tõenäoliselt võimeline sel hetkel nii suureks pingutuseks.

Compton kinnitas kohaliku meedia esindajatele, et temale esitatud süüdistused – süütamine raskendatud asjaoludel ja kindlustuspettus – on "täiesti hullumeelsed".

Nagu veebimeedias juba naljaga kirjutatakse, võib ülalolevast loost mingit varianti kindlasti peagi näha mõnes "CSI" laadses telesarjas, kui seda pole juba juhtunud.