Vahepeal tuli küll ära kannatada 48 tundi parema lennuilma ootamist päikeselises Kaplinnas, siis aga võis juba teha lühikese kuuetunnise õhulennu, ja miinus kümne kraadine temperatuur Antarktikas muutus käegakatsutavaks.

Briti sõjainvaliidide meeskond alustas koos Harryga oma teekonda lõunanabale Novolazarevskaja uurimisjaamast, neid Antarktikasse toimetanud Apache helikopteri piloot küll ennustas, et ees ootab märksa külmem teekond.

Kolm meeskonda, üks esindades britte, üks ameeriklasi ja üks rahvasteühenduse riike, püüavad üksteise võidu esimesena lõunanabale jõuda. Stardijoonele jõudsid nad alles eile, ees ootab aga enam kui 300-kilomeetrine retk hammustavas pakases. Tegemist on ennekõike heategevusüritusega.

29-aastane prints Harry, riietatud küll soojalt, meenutas alustuseks, et külm ja tuul tõid talle kohe meelde hulganisti halbu mälestusi, nimelt 2011. aasta retke põhjanabale. Ennekõike kiitis ta aga pilooti, kes isegi lumeväljadel suutis õige maandumiskoha üles leida.

Kaks ja pool aastat tagasi veetis Harry samasugusel retkel Arktikas neli päeva koos amputeeritute sõjainvaliidide meeskonnaga, oli aga siis sunnitud teekonna pooleli jätma. Põhjanabale ta ei jõudnud.