Dubai Lõpmatuse Torn sai täna suurt meediatähelepanu, sest 52-aastane prantslane Alain Robert, tuntud ka kui isehakanud ämblikmees, saabus torni juurde ja lihtsalt ronis selle seina mööda üles, kuni katusele välja. Selleks kulus tal kokku 70 minutit.

Kuna võimud sellistele ettevõtmistele tavaliselt luba ei anna, siis Robert ka oma ettevõtmisi laiemalt ei reklaami, pälvib küll koheselt ümbritseva rahvahulga tähelepanu ja seega leidub arvukalt ka neid, kes tema ettevõtmisi videosse võtavad.


Varem on ta roninud nii ka näiteks Burj Khalifa, Eiffeli torni, Sydney ooperiteatri ja Pariisis Tour Maine-Montparnasse'i torni otsa. 1997. aastal üritas ta ronida Kuala Lumpuris oleva Petronase torni otsa, kuid vahistati 70. korrusel. Ometi on tema kontos ka Searsi torn Chicagos, Taipei 101 Taiwanil, isegi Europa Tower Vilniuses.

2007. aastal võttis ta ette uue ronimise Petronase tornidele ja jäi demonstratiivselt just 70 korrusel ootama uut vahistamist. Kolmandal katsel, 2009. aastal ronis ta tippu välja, makstes hiljem selle eest aga trahvi.

Vahistamisi on tal kirjas juba vähemalt 11, oma katsetest on ta aga kehva ilma tõttu loobunud vähemalt kaks korda. 2007. aastal saadeti ta Shanghai 420-meetrise Jin Mao hoone otsa ronimise eest Hiinast välja.

Paljude kõrghoonete haldajad kutsuvad meediatähelepanu nimel Alain Roberti aga sihilikult nende seini mööda ronima. Abu Dhabi rahvuspanga hoonel ronimine tõi 2003. aastal seda pealt vaatama 100 000 inimest.

Burj Khalifa, tänase maailma kõrgeima hoone, tippu ronis ta legaalselt 28. märtsil 2011, kulutades selleks kuus tundi ja kasutades siiski ka ohutusabinõusid. Enamasti ta neid ei vaja.