Liha, mille pistelisel analüüsil hobuse
-d leiti, oli töödeldud ühes
ettevõttes,  nimega Silvercrest, kes omakorda oli toorainet, ehk siis hakkliha, saanud Poolas tegutsevalt varustajalt. Seda tunnistas Briti toidustandardite agentuur eile oma riigi parlamendile aru andes. Skandaali on kistud näiteks ostuketid nagu
,
, Aldi, kaudselt ka
. Nüüd on aga hobuseliha skandaal jõudnud omakorda
, sest ka seal leiti kahe kauplusteketi (Alipende ja Eroski) pihvidest hobuse DNA-d. Hispaania puhul pole küll liha algupära veel tuvastatud.

Hobuseliha turustamine ja söömine on paljudes riikides levinud, isegi Inglismaal on restorane, kus seda legaalselt pakutakse. Aga tarbijal peab olema ikka selge ülevaade mida ta sööb. Mõnel pool on näiteks sealiha söömine vastu näidustatud, teisal lambaliha. Ja veel see igipõline tüli geneetiliselt muundatud organismide (GMO) pärast...

Kuigi Suurbritannias näitavad süüdistavad näpud nüüd Poola suunas, on suured toiduskandaalid vaevanud tervet Euroopa Liitu juba enam kui aastakümne. Hiiglasliku ühisturu varustamiseks kasutatakse üsna alatuid võtteid, loomadele söödetakse solki, lausa dopingutki, et aga kiiremini nende liha kätte saada.

  • Suurimaid skandaale oli dioksiiniskandaal Belgias 1999. aastal, mille mõju sealsele lihaturule võib küll võrrelda mõni aasta varasema hullulehmatõve mõjuga Briti veisekasvatusele. Belgia riigile läks kanatoidust leitud mürk maksma mõnel hinnangul kaks miljardit eurot.
  • 2002. aastal avastati kaheksas EL-i liikmesriigis, et loomatoidu sees oli steroidhormoone, mida Belgias tegutsenud firma oli glükoosisiirupisse lisanud Iirimaalt toodud farmaatsiatööstuse jäätmevetega.
  • 2002-2004 tabas Briti, Põhja-Iirimaa ja Portugali kaubakette mitu skandaali, kui kanalihast ja ka krevettidest leiti loomadele mõeldud antibiootikume.
  • 2008. aastal tabas dioksiiniskandaal Iirimaa lihatööstust, sel korral oli mürgist õli imporditud Põhja-Iirimaalt. Skandaali oli haaratud 23 Euroopa riiki, sh ka Eesti.
  • 2011. ja 2012. aastal tuli Saksamaal hävitada esimesel korral tuhandeid kanu, teisel korral veerand miljonit kanamuna, kuna ilmnes, et kanadele söödetud toit sisaldas ohtlikul tasemel dioksiini.