Magamiskott on loodud inimeste turvamiseks tornaadode ehk trombide ajal ja ehkki see ei saa tegelikult ennetada näiteks luumurde, pakub see kaitset rusude ja šrapnellide eest, mis lendavad kiiremini kui 320 kilomeetrit tunnis.

Koti ebatavaliste omaduste põhjuseks on selle valmistamiseks kasutatud ballistiline nailon, mida USA sõdurid kasutavad ka sõjaväljal. Missouri osariigist pärit leiutaja Steve Anderson tulistas seda taluvuskatsete korras koguni puidu-, metalli- ja klaasitükkidega.

Magamiskott Tuuli Armor mahutab kaht täiskasvanut ja üht last ning ehkki sel pole õhuauke, olevat läbi selle koostismaterjali läbi hingata sama kerge kui läbi õhukese alussärgi. Vähemalt väidetakse niimoodi leiutise Indiegogo rahvarahastuskampaania veebilehel.

Indiegogo kampaania raames saab magamiskoti kätte 350 dollari eest (esimesed kotid peaksid rahastajateni jõudma 2015. aasta veebruaris). Anderson üritab rahvarahastuse korras koguda magamiskoti masstootmiseks 105 000 dollarit.

Arusaadavalt kaitseb magamiskott ainult selliste tornaadode eest, millel pole piisavalt jõudu tervete hoonete maa küljest lahtirebimiseks, mistõttu tornaadopiirkondades on jätkuvalt mõistlik allmaa-varjupaikadesse kriisivarusid koguda.