Pole selge, kas näriline kukkus või hüppas uudishimu tõttu ise teise korruse korteri aknast alla, kus ta elas oma alaealiste peremeeste Milly ja Bradley Rooki juures rahulikku lemmiklooma elu. Sooritades pea neljameetrise õhulennu „dessanteerus“ hamster Rolo maja ette pargitud auto kapotil, teatab UPI.

Jäänuna elu esimese õhulennu järel imekombel ellu ja sattununa ilma pererahvata tänavale ähvardas Rolot taas surmaoht: tema juurde tormas näljane hulkurkass. Hamstri õnneks viibisid läheduses politseinikud Helen Hansen ja Dave Kadwell, kes kihutasid vurrulise kiskja minema ja päästsid sellega loomakese elu.

„Põgeniku“ korterit polnud raske leida, sest elumaja küljes ilutses hoiatav silt „Ettevaatust, kuri hamster!“. Huvitaval kombel Rolo omanik perekond Rook ei kahtlustanudki oma ekstreemharrastustega lemmiku kadumist. „Kui nad (politsei) uksele koputasid, me ei teadnuki, et ta kadunud on. Ma ei suuda uskuda, et hamster võis peale sellist kukkumist ellu jääda. Oleme politseinikele väga tänulikud,“ rääkis Milly ja Bradley Rooki ema Debbie.

Politseinike Hanseni ja Kadwelli ülemus Rob Bourne märkis omalt poolt, et Londoni politsei üks eesmärke lisaks olümpia ajal suurema valvsuse rakendamisele ka linna elanike ja külaliste „üllatamine ja rõõmustamine“ ning tema alluvad tulid selle ülesandega suurepäraselt toime.

Politseiülem Bourne pole enda sõnul 12 teenistusaasta jooksul millega taolisega varem kokku puutunud.