USA-s hinnati pulmapeo keskmiseks maksumuseks 2018. aastal 45 000 dollarit, mis on 18 000 dollarit suurem keskmise pulmapeo maksumusest aasta enne seda.

Võite ennast lohutada lühikese nimekirjaga abiellumiste ajaloo kõige kulukamatest pulmadest. Nähtavasti on nüüdiskuulsuste (mitme) miljoni dollari suuruse eelarvega pulmapidustustel veel kõvasti arenguruumi...

4. Prints Charles ja printsess Diana — 1981. aasta 29. juulil — 70 (nüüdisvääringus 200) miljonit dollarit

Lummavast pruutkleidist kuni äpardunud abieluvandeni on selle kuningliku paari pulmad tõenäoliselt lähiajaloo kuulsaimad.

Ehkki abieluõnne polnud paaril palju maitsta määratud, olid pulmad imekaunid. Arvestatava osa eelarvest neelasid, muide, turvameetmed.

Telepilt muinasjutuliselt laulatuselt Londoni Püha Pauluse katedraalist kanti üle otse-eetris. Diana kleidi slepp oli 7,6 meetrit pikk, pulmatorte oli kokku 27.

Diana valgest kullast abielusõrmus 12-karaadise ovaalse Tseiloni safiiriga, mida ümbritsesid tosin teemanti, läks prints Charlesile maksma 37 000 dollarit ja on praegu väärt rohkem kui pool miljonit dollarit.

3. Šeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan ja printsess Salama — 1981. aastal — 100 (nüüdisvääringus 280) miljonit dollarit

Abu Dhabi emiraadi kroonprints abiellus printsess Salamaga 1981. aastal. Abielupaar pole kunagi avaldanud, kui palju täpselt nende pulmapeo korraldamine maksma läks, kuid hinnangute kohaselt küündisid kulud umbes 100 miljoni dollarini.

Pulmad, mis peeti spetsiaalselt sündmuse puhuks rajatud 20 000 istekohaga staadionil, kestsid kokku seitse päeva.

2. Yorki hertsogi tütar Margaret ja Burgundia hertsog Charles Südi — 1468. aastal — nüüdisvääringus vähemalt 200 miljonit dollarit

Abielude ajaloos peetakse Yorki Margareti ja Burgundia hertsogi Charles Südi pulmapidu läbi aegade kulukuselt teiseks. Nüüdisaegses vääringus oleks nende pulmade maksumus ületanud 200 miljonit dollarit.

Ekstravagantse pulmapeo raames toimusid mitme päeva vältel etteasted, piigivõitlusturniirid ja kostümeeritud rongkäigud, tantsuetendused, kontserdid ja pidusöögid; kasutati ohtralt kullast kaunistusi ja uhkelt ehitud hobuseid ning valmistati spetsiaalne kroon. Sündmuse jaoks oli valmis ehitatud isegi veinipurskkaev.

1. Said Gutserievi ja Khadia Užahhovi „miljardi dollari pulm“ — 2016. aasta 26. märtsil

Kui kooselu edukus sõltuks pulmapeole tehtud kulutustest, peaksid Said Gutseriev ja Khadia Užahhov olema äärmiselt õnnelikus abielus.

Peig — 28-aastane miljardär ja naftaimpeeriumi pärija — abiellus 20-aastasest Moskva tudengineiust pruudiga. Pulmad peeti uhkes Moskva peosaalis, mis oli põrandast laeni lilledega kaunistatud. Pruutkleit maksis väidetavalt 25 925 dollarit; sellesse oli tikitud ligi 13 kilo helmeid.

Uhke pulmatort kõrgus üle enamiku külaliste peade. Külalised said nautida Jennifer Lopezi, Enrique Iglesiase ja Stingi kontsertesinemisi ja muinasjutulist ilutulestikku.

Pulmapeo täpne maksumus pole teada, kuid kuulujuttude kohaselt võis see küündida miljardi dollarini.