Linalugudest, mida on hakatud võtteperioodi ajal toimunud (või järgnenud sündmuste tõttu) tõsimeeli neetuks pidama, leiame huvitaval kombel mitmeid lausa kinoklassika staatusesse jõudnud õudukaid.

Kui usutavad nood needuse-väited täpselt on, otsustagu igaüks siintoodud kirjelduste põhjal loomulikult ise. Kõhedad lood on aga kõik neli.

"The Omen" (1976, e.k "Oomen")

Peaosa täitnud Gregory Peck ja stsenarist David Seltzer lendasid kohale eri lennukites, aga mõlemat tabas õhureisi ajal välk.

Peck loobus veidi hiljem Iisraeli-lennust, milleks kasutatud õhusõiduk kukkus alla ja kõik reisijad hukkusid.

Piksenool ähvardas ka Roomas viibinud produtsent Harvey Bernhardit, aga tema siiski pihta ei saanud.

Hotellis, kus peatus režissöör Richard Donner, plahvatas IRA terroristide seatud pomm.

Filmis kasutatud rotveilerid ründasid oma treenijaid.

Esimesel võttepäeval sattusid mitmed võttemeeskonna tähtsamad liikmed autode kokkupõrkesse.

"Oomeniga" seotud halb õnn tundus jätkuvat ka pärast linaloo valmimist. Selle eriefektidega tegelenud John Richardsoni tüdruksõber hukkus varsti sõjafilmi "A Bridge Too Far" tegemisel juhtunud õnnetuses, mees ise sai viga oma BMW-d roolides.

"Poltergeist" (1982)

Neli näitlejat, kes jõudsid osaleda triloogias "Poltergeist" (valminud vahemikus 1982-88), surid kõik kuue aasta jooksul pärast esimese osa ilmumist.

Üht peaosa täitnud JoBeth Williams on öelnud, et pidi võttepaigalt naastes seintel rippuvad pildid iga kord sirgeks kohendama, sest need olid vahepeal viltu läinud.

Zelda Rubinstein sai nägemuse osaliseks, kuidas tema koju jäänud koer tuli temaga hüvasti jätma. Mõned tunnid hiljem helistas Zelda ema ning teatas, et koer on surnud.

Võttemeeskond kasutas muide tõelisi inimeste luukeresid – need osutusid nimelt odavamaks kui inimkäte loodud koopiad.

"Rosemary's Baby" (1968, e.k "Rosemary beebi")

Võtete ajal midagi hullu ei toimunud, aga umbes aasta pärast teose ilmumist leidsid aset kaks veidrat surmajuhtumit.

Helilooja Christopher Komeda suri trombi tõttu ajus, täpselt nagu üks tegelane filmis. Ja Charles Mansoni sekti jüngrid tapsid režissöör Roman Polanski raseda abikaasa, näitlejanna Sharon Tate'i.

Mansoni jüngrid nimetasid (teiste hulgas) Tate'ile saatuslikuks osutunud mõrvaseeria The Beatlesi laulu järgi Helter Skelteriks.

Biitel John Lennon tapeti 1980. aastal aga sessamas The Dakota nimelises kortermajas, kus toimusid "Rosemary beebi" võtted!

"The Exorcist" (1973, e.k "Vaimude väljaajaja")

Mitmed "Vaimude väljaajajas" osalenud näitlejad surid kas enne või varsti pärast linaloo ilmumist.

Peaosaliste hulka kuulunud Ellen Burstyn ja Linda Blair said võttepaigas tublisti viga. Võtteplats põles aga mingil hetkel maani maha, nii et see tuli uuesti nullist üles ehitada.

Võttemeeskond hakkas mingil hetkel nii kartma, et tellis võtteplatsile tõelise vaimude väljaajaja. Selleks kutsutud pastor aga keeldus.