Korraldajad teatavad, et maailmakuulsa stand-up võistluse piirkondlikus finaalis esinevad neli Läti ja viis Eesti noorteadlast, kelle ülesandeks on kolme minuti jooksul rääkida publikule kaasahaaravalt oma uurimisteemast.

Festivali peakorraldaja Riina Nõupuu rääkis, et FameLab on tänavuse Teadlaste Öö Festivali põhisündmus, kuna võistluse eesmärk haakub hästi festivali põhiideega.

„Teadlaste Öö eesmärgiks on tutvustada teadust kaasahaaraval viisil ja näidata, et see ei ole alati nii keeruline nagu võib tunduda. Seda sama teevad ka FameLabi osalejad, kes tutvustavad inimestele oma uurimisteemasid köitvalt ja lihtsalt!”

FameLab’i piirkondlikus finaalis esindavad Eestit Ronald Väli, Silja Märdla, Der-Liang Yung, Madis Vasser ja Valmar Kasuk. Lätist võistlevad Kārlis Kalniņš, Līga Grase, Madara Nikolajenko ja Arets Paeglis.

Oma lühiettekannetes räägivad noorteadlased muuhulgas sellest, kas loomadel on iseloom, kas vananemist on võimalik peatada ning mida kujutab endast lõputu energiabuffee.

Etteasteid hindab viieliikmeline rahvusvaheline žürii. Piirkondliku FameLabi võitja esindab Eestit ja Lätit FameLab’i ülemaailmses finaalis 2017. aasta juunis Cheltenhami teadusfestivalil.