“Hundikutsika saab kuuldavasti osta 500 dollari eest ning kütid kinnitavad, et õigesti koheldes on metslooma võimalik kodustada,” teatas Kasahhi telekanal KTK.

Riigi kagupiirkonna Alma-Ata rajooni põllupidaja Nurseit Žõlkõšbai rääkis reporteritele, et ostis kolme aasta eest jahimeestelt hundikutsika ja on tolle nüüdseks täielikult kodustanud.

Nurseiti kodustatud hunt Kurtka elab taluaias ning teeb koos peremehega läbi küla pikki jalutuskäike.

“Ma ei pane talle kunagi suukorvi pähe,” rõhutas Nurseit. “Ketis hoian teda harva ja käin temaga sageli pikkadel jalutuskäikudel küla ümbruses.

Ei meie pere liikmed ega ka naabrid ei karda teda sugugi. Hunt, keda hästi toidetakse ja hooldatakse, ei ründa inimest, ehkki ta sööb palju rohkem kui koer. Hunti tuleb vähemalt kolm korda päevas toita.”

“Hunt on nagu viitsütikuga pomm, mis võib iga hetk plahvatada,” hoiatab hundiasjatundja Almas Žaparov. “Kui keegi midagi ette ei võta, võib see mood levida jõukate kasahhide sekka, kes võivad üritada pidada hunte kinnistes ruumides. See võib aga kergesti väga kurvalt lõppeda.”

Esialgu ei paista hundid endast otsest ohtu kujutavat. Telekaadrite põhjal paistab, et taltsad metsakutsud on oma uue elustiiliga üsna rahul ja isegi hoiavad oma peremehi sarnaselt koertega.