Kõik algas sellest, et Junie Hoang nimetas end suurel populaarsel filmisaidil Internet Movie Database oluliselt nooremaks.

Tegelikult 1971. aastal sündinud naine pidas vajalikuks seal esineda 1978. aasta "väljalaskena".

Kui naine lõi aga konto IMDb tasulise pikenduse IMDb Pro jaoks, kasutas ta selleks krediitkaarti, mis sisaldas isikuandmetes tema tegelikku vanust.

Kuna valgustkartev info jõudis sel viisil siiski avalikkuse ette ning Hoang tundis, et paljastus tegi temast "eapõhise diskrimineerimise ohvri", otsustas ta IMDb-ga kohtuteed alustada.

Teda toetasid tunnistajad, kes kinnitasid, et IMDb esindajad keeldusid ka nende profiilides vanust soodsamaks "parandamast".

Selliseid lugusid on jõudnud meediasilma ette varemgi. Üllatav on asja juures aga see, et kohus otsustas Hoangi juhtumist juba eelistungil loobuda.

IMDb esindajad rõhusid oma kaitses muide kahele punktile: meil kõigil on õigus rääkida tõtt (mida nad ju tegid) ja Hoangi karjäär ei saanud seetõttu nagunii kuigi palju kannatada. Maksuameti andmed näitasid nimelt, et naine teenis ekraanitööga nagunii väga vähe (möödunud aastal alla 2000 dollari).

Kuidas teile tundub? Kas näitlejannadel tasub hakata keskikka jõudes oma vanust peitma, sest "meiesugustele ei pakuta Hollywoodis enam korralikke rolle"? (Seda on väitnud ka Hoangist palju edukamad näitlejannad.)

Või usute, et talent ja visa töö võivad edu tuua igas vanuses, k.a Hollywoodis?

IMDb-st on see muidugi argpükslik, et suuremaid staare vanuse valetamise eest ei kotita, aga "väikeste inimeste" nagu Hoang tunded ei maksa midagi.