Hiljuti anti Ig Nobeli pilkepreemia teadlastele, kes arvutasid välja, et Maroko sultan Ismail ibn Sharif (valitses 1672-1727) võis tõesti sigitada väidetavad 888 last. Pole ka ime, sest tema haarem oli sel ajal suurimaid maailmas, kus elas ja ümmardas valitsejat ligemale 500 konkubiini, ehk siis naist, kes polnud just valitsejaga abielus, aga pidid teenima tema seksihuvi.

Veelgi kuulsam haarem teenindas Osmanite sultaneid Istanbulis, Topkapi, hiljem Dolmabahçe palees, aastani 1923. Suures Seraglios, nagu seda haaremit tunti, oli enam kui 400 tuba, seal elasid sultani ema, naised, konkubiinid ja tütred. Haaremi tegelikuks juhiks oli sultani ema. Haaremi elanikke valvasid aga eunuhhid, sest mehi tõesti sinna peale sultani ei lubatud. Konkubiin, kelle voodit valitseja külastanud, sai staatuse gözde ("õnnelik"), seejärel ikbal ("favoriit") ja hiljem juba kadın ("naine").

Haaremis 16 000 naist

Kuigi nimi pärinebki araabia keelest, pole haarem sugugi vaid islamiusu nähtus, pigem näitas valitseja mõjukust. Budistlikes tekstides mainitakse legendaarset Banarasi valitsejat Tambat, kelle haarem olevat mahutanud 16 000 naist, kuid see jääb pigem legendide maailma.

Tegelikult, Delhi sultanite teenindamiseks oli 15. sajandil omaette lõbulinnak Jahaz Mahal, mis võis mahutada 15 000 konkubiini. Võib küll arvata, et valitseja nende kõigiga tutvust teha ei jõudnud, pealegi tegi riigile lõpu Mogulite võimu kehtestamine. Mogulite valitseja Jahangiri (1605-1627) haaremis oli 6300 naist (väidetavalt ka tuhat noormeest).

Siiami ehk tänase Tai valitseja jaoks tegutses 19. sajandil 9000 naisega haarem.

Tšingis-khaani haarem olevat mahutanud kaks kuni kolm tuhat naist, kõikidelt vallutatud aladelt. Vene teadlased väidavad, et Tšingis-khaani otseseid järeltulijaid vereliini pidi on 16 miljonit, kui vaid mehi arvestada.

Mehhikos, asteekide valitseja Montezuma II haarem võis 16. sajandil mahutada 4000 konkubiini.

Hiinas Mingi dünastia valitseja Yongle (1402-1424) laskis aga õukondliku skandaali varjamiseks 1421. aastal mõrvata oma haaremi 2800 naist, konkubiini ja eunuhhi.

Brunei, Svaasimaa, Liibüa

Jillian Lauren (sündinud 1973) on täna menukas USA kirjanik, kes 17-aastaselt hakkas strippariks, jõudis hiljem Brunei sultani venna Jefri Bolkiahi haaremisse ja kirjutas oma kogemustest ka raamatu. Selles haaremis oli korraga 30 kuni 40 naist, lõbutüdrukuid värvatud üle maailma. Lauren väidab, et olevat ühe öö vetnud ka sultani endaga. Sultanil Hassanal Bolkiahil küll teadaolevalt haaremit ei ole, tal on kolme naisega 12 last.

Kuulsamaid haaremeid praegu on ilmselt Svaasimaa kuningal Mswati III, kellel on 15 naist ja 27 last. Naisega tohib ta abielluda alles siis, kui see on juba rasedaks jäänud, sinnamaani kannavad naised nime liphovela, ehk pruut. Tava järgi on kuningal luba võtta igal aastal uus pruut, on ka teada juhtum, kus üks naine põgenes Inglismaale, et tema haaremist pääseda ja palus poliitilist varjupaika. Aafrika valitsejate puhul küll tavaliselt terminit "haarem" välditakse.

Liibüa despoot Muammar Gaddafi (valitses 1969-2011) küll ametlikult haaremit ei omanud, küll oli ta ihukaitse koosnev naistest ja tagantjärgi on ka teada, et valitsejal oli kombeks käia noori tüdrukuid ja poisse vägistamas, spetsiaalsetes "seksikoobastes," üks neist olevat asunud lausa Tripoli ülikooli ruumides. Paljud tema ohvritest kadusid jäljetult.