Üleilmse vulkanismi programmi leheküljel teatatatakse eelmise nädala andmetele tuginedes:

"Islandi meteoroloogiaamet teatas, et alates 10. märtsist on täheldatud vähemalt seitse mikromaavärinat Hekla ümbruses, magnituudiga 0,4 kuni 1,0, ja asukohaga 4,5 kilomeetrit mäetipust kirdesse, sügavusega 11-12 kilomeetrit.

Need maavärinad olid tugeva sagedusega, viidates pigem murenemisele kui magma liikumisele. Hekla puhul on selline maavärisemine pursete vaheajal ebatavaline. Pidevad puuraukude pinge mõõtmised ja maapealse GPS-i andmed ei ole näidanud maakoore deformeerumist.

26. märtsil kõrgendas Islandi meteoroloogiaamet lennunduse hoiatust roheliselt kollasele, kuna on näha suurenenud seismilist aktiivsust. Ka Islandi tsiviilkaitse koos Hvolsvölluri politseiga on deklareerinud ebakindlust seoses Heklaga, kuigi pole nähtavaid signaale, nagu Hekla purse võiks olla lähedal."

Islandil on kokku 130 vulkaani, neist viimase 1200 aasta jooksul pursanuid on 18. Hekla on üheks ajaloos kõige suuremat magmakogust välja paisanud vulkaaniks ja näiteks 1104. aastal oli kohalik kirikuõpetaja veendunud, et seal asub sissepääs põrgusse. Aga viimati purskas ta aastal 2000.

Hekla asub Islandi lõunaosas, viimastel päevadel on maa värisenud (viimati magnituudiga 5,5) rohkem hoopis riigi põhjarannikul Grímsey saare ümbruses.

Kuna Sitsiilias asuv Etna otsustas nädal varem maha rahuneda, siis hetkel pole Euroopas ühtki purskavat vulkaani.