Parlament paistis kartvat, et vürst jääbki poissmeheks ega sigita kunagi järeltulijat.

Esimesele probleemile leidis Albert sobiva lahenduse, abielludes 2011. aastal endise olümpiaujuja Charlene Wittstockiga. Ka teine murekoht on 10. detsembri seisuga lahenenud — ja suisa topelttabamusega!

Tema kõrgeausus Charlene sünnitas 10. detsembril Monaco kuningliku suguvõsa ajaloo esimesed kaksikud. Kuid kuigi lastel on ühine sünnidaatum, polnud neil troonile võrdset õigust.

Nagu juhul, kui Kate Middleton poleks sünnitanud ainult poega George'i, vaid kaksikud, järgib ka Monaco võimu pärimiskord rangelt kõrgema vanuse reeglit — pärijaks saab laps, kes sünnib esimesena. Mõnedes üksikasjades erinevad aga Monaco monarhismi juhtivad seadused Briti omadest.

2011. aastal võtsid Briti rahvaste ühenduse juhid vastu seaduse, mille kohaselt on kuninglikku perekonda sündinud naistel troonile sama suur õigus kui meestel, nii et isegi kui esmasündinud kaksik on tüdruk, on ta ikkagi automaatselt troonipärija.

Monaco pole säärase seaduseparanduse kasuks otsustanud ning seal kehtib jätkuvalt meeste eesõigus.

Niisiis, kuna juhtus, et Charlene tõi kõigepealt ilmale tütre ja kaks minutit hiljem poja, sai troonipärijaks ometi viimane.

Kuninglikus pärimisõiguses on ettekirjutused ka puhuks, kui sünnitusel peaks vajalikuks osutuma keisrilõige.

"Sünnitusarst toob alati esimesena ilmale lapse, kes keisrilõike käigus emaka avamisel esimesena ette satub," selgitas uudisteagentuurile Associated Press Briti kuningliku sünnitusarstide ja günekoloogide kolledži pressiesindaja dr Patrick O’Brien. "Me ei otsusta ette, kumb kaksik esimesena ilmale tuua."

Igal juhul annavad kaks beebit põhjust kaks korda ohtramaks kahurikõmmutamiseks. Valitsejate esindajad teatasid juba ette, et kui kaksikud sünnivad, tulistatakse kahurit ühe lapse sündimise puhul tavalise 21 korra asemel 42 korda. (Just see ülaloleval pildil toimumas ongi.)