Laupäeval 90. juubelit pidanud ja 1959. aastal võimu haaranud Castro oli Kuuba ametlik juht peaaegu pool sajandit. El Comandante jättis suitsetamise maha aastal 1985, ent enne seda võis teda sageli näha oma lemmikmarki, pikka ja peenikest Lancero sigarit pahvimas.

Sigarimeister Jose Castelar Cairo eelmine rekord oli 82 meetrit, uut teost rulliti mitmete abilistega koos ja ausigari valmistamiseks kulus kokku kümme päeva. Reuters vahendab, et Cairo on ka ise väärikas eas, olles praegu 72. Sigarite rullimist alustas mees viieaastasena ning tema meelest peab pikima sigari rekord alati Kuuba käes olema, kuna "Kuubal on maailma parim tubakas."

Briti saatkonna töötaja käis ja mõõtis sigari üle ning teatas, et Guinnessi maailmarekordite büroole saadetakse nüüd kiri, milles palutakse rekord kinnitada. Plaanidest hiigelsigarit mingil viisil suitsetada pole juttu olnud.

Castro oma sünnipäevagalal Nicolas Maduro ja tema abikaasa Cilia Floresega.

Fidel Castro juubelit tähistati Kuubal suurelt ning pidustustele saabus ka pensionil El Comandante ise, istudes galal oma noorema venna ja järglase Rauli ning Venetsueela juhi Nicolas Maduro vahel. Tänapäeval harva avalikkuse ette ilmuv Castro üllitas juubeli puhul ka pika ajalehekolumni, milles meenutas oma noorust ja elukäiku ning - kuidas teisiti - leidis ka rammu, et siunata vana vaenlast USA-d Barack Obamaga eesotsas.

"Barack Obama ei olnud võimeline leidma sõnu, et vabandada Hiroshima tuumarünnaku eest," kritiseeris Castro USA presidendi mais Hiroshimas peetud kõnet. Lisaks parastas Kuuba eksliider ka ameeriklaste omaaegseid katseid teda Kuuba juhi kohalt tõugata. "Ma peaaegu naersin USA presidentide makjavellilike plaanida üle," kirjutas Castro.